Belmin Karamehmedović

BHRT produkcijske kapacitete prilagodio digitalnom emitiranju

BHRT produkcijske kapacitete prilagodio digitalnom emitiranju
14.10.2016.
u 09:10
Pogledaj originalni članak

Glavni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović izjavio je da je BHRT produkcijske kapacitete prilagodio digitalnom emitiranju i da spremno ulaze u testni proces. Podsjetio je da će danas, početkom testnog emitiranja digitalnog signala za šire područje Sarajeva, Mostara i Banje Luke biti završena prva faza digitalizacije u BiH.

Testno emitiranje

- U BHRT-u smo vrlo zadovoljni najavljenim početkom testnog emitiranja digitalnog signala javnih RTV servisa jer smo aktivno sudjelovali u cijelom procesu koji je vodilo Ministarstvo prometa i veza BiH - istaknuo je Karamehmedović. Objasnio je da će proces digitalizacije biti okončan realizacijom druge faze u kojoj bi još šest oblasti trebalo biti obuhvaćeno digitalnim signalom, čime bi čitava BiH dobila digitalni signal. - Početak digitalnog emitiranja za stanovnike šireg područja navedena tri grada znači da svojim antenama mogu imati optičku vidljivost prema digitalnim predajnicima BHRT-a, FTV-a i RTRS-a i primati digitalni signal, ako imaju televizore novije generacije - dodao je. Naveo je da građani koji imaju starije televizore trebaju nabaviti digitalni resiver, ali da je resorno ministarstvo preporučilo da sačekaju s nabavom dok ne bude osigurano financiranje ili subvencioniranje kupovine tih resivera.

Analogni priključci

Napomenuo je da će građani koji imaju starije televizore ili žive u područjima koja nisu obuhvaćena prvom fazom digitalizacije moći nastaviti primati analogni signal tako da nitko neće biti u situaciji da ostane bez signala javnih RTV servisa. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.