Samir Mirvić

Bh. policajac koji je iz blata izvukao hrvatsku zastavu: 'Bilo je teško gledati je onakvu'

Foto: Instagram
Bh. policajac koji je iz blata izvukao hrvatsku zastavu: 'Bilo je teško gledati je onakvu'
12.01.2021.
u 07:45
Bilo mi je teško gledati je u blatu, imao sam neki loš osjećaj, onako ljudski. Sagnuo sam se, podigao je, smotao i stavio uz ulazna vrata, u nadi da će vlasnik pronaći i uzeti, rekao je sarajevski policajac Samir Mirvić
Pogledaj originalni članak

Malo se išli prošetati gradom kako bismo, ako to bude potrebno, još nekome pomoći od građana. U prolasku pored ruševina, vidio sam u blatu hrvatsku zastavu. Bilo mi je teško gledati je u blatu, imao sam neki loš osjećaj, onako ljudski. Sagnuo sam se, podigao je, smotao i stavio uz ulazna vrata, u nadi da će vlasnik pronaći i uzeti, rekao je sarajevski policajac Samir Mirvić koji je svojim činom privukao pozornost javnosti.

Njegov čin snimio je njegov sunarodnjak Nermin Saraj koji je fotografiju objavio na svom Instagram profilu. Nije prošlo dugo od objave kad je fotografija počela kružiti društvenim mrežama.

- Nisam ni znao da su me prijatelji slikali i sve objavili na Instagramu. Mislim da nisam nikakav heroj, ali da imam veliko srce bosansko, imam. Uostalom, kao i svi Bosanci -  rekao je Mirvić za Radiosarajevo.ba.

Inače, Samir je zapovjednik Jedinice za intervenciju i podršku pri Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH. U Petrinji i Glini se našao prošlog petka kad je s kolegama dovezao pomoć koju su skupili i organizirali Alija Jašarević i udruženje veterana brigade Starog Grada. Stanje u Hrvatskoj ga je pogodilo i želi nam da se čim prije oporavimo. 

- Ti ljudi koji su sve ovo preživjeli su za mene veliki heroji. Želim im da izdrže i da im Bog da snage da sve izdrže i da se tlo konačno smiri - poručio je Mirvić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.