Proširuje se politička scena

Bh. Most okupio neovisne - zajedno idu na izbore 2018.

Bh. Most okupio neovisne - zajedno idu na izbore 2018.
12.06.2017.
u 11:00
Pogledaj originalni članak

Na parlamentarnim izborima u jesen 2018. godine novu političku snagu koja će se pokušati nametnuti biračima novim receptom - zbrojem neovisnih inicijativa i ideja poput Mosta u Hrvatskoj, predvodit će trojica nekadašnjih zastupnika Stranke demokratske akcije kojima je na čelu Senad Šepić kojega također brojni vide i kao kandidata za bošnjačkoga člana državnog Predsjedništva, piše Večernji list BiH.

Kako se doznaje, neovisni zastupnici, uz Šepića, Sadik Ahmetović i Salko Sokolović, ali i neovisni načelnici Kalesije Sead Džafić, Bužima Zikrija Duraković, Zlatko Hujić iz Bosanskog Petrovca, Ibrahim Hadžibajrić iz Starog Grada u Sarajevu, Muhamed Ramović iz Goražde te načelnik Zenice Fuad Kasumović postigli su dogovor o osnivanju zajedničke političke opcije koja bi imala multietnički karakter, ali bi, zbog istaknutih uglavnom bivših dužnosnika bošnjačkoga SDA, ipak tipovala na ta područja.

Analitičari, NVO

“Nezavisni blok će se širiti, to je neminovno. I neovisni načelnici većinom, i brojni entitetski parlamentarci, županijski zastupnici, vijećnici i predstavnici akademske zajednice, civilnog društva čine i činit će tu novu političku ideju”, izjavio je Šepić. Taj nekadašnji predsjednik Političke akademije SDA i državni zastupnik razišao se s vodstvom stranke zbog njezina privatiziranja, nakon čega je zatražio nove unutarstranačke izbore. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.