HVIDRA Grada Mostara

Bez branitelja nema slobode, bez slobode nema domovine, bez domovine nema budućnosti

Foto: Stojan Lasić
Bez branitelja nema slobode, bez slobode nema domovine, bez domovine nema budućnosti
29.05.2020.
u 14:41
Pogledaj originalni članak

U povodu dana Udruge HVIDRA-e Grada Mostara upriličeno je prisjećanje na poginule hrvatske branitelje. Skupu su nazočili predstavnici lokalne vlasti, članovi udruge te obitelji preminulih branitelja. Skup je ove godine bio skromniji nego prethodnih. U vremenu epidemije pridržavali su se uputa Stožera civilne zaštite HNŽ-a i aktivnosti su sveli na minimum.



- Danas kada obilježavamo 26 godina postojanja i aktivnog rada naše Udruge koja ima nešto manje od 500 članova, s ponosom i dubokim poštovanjem sjećamo se svih poginulih hrvatskih branitelja i preminulih članova udruge. Citirat ću jednoga našeg svećenika koji je jednom prigodom izrekao: "Živima se trebamo ponositi, za invalide se trebamo skrbiti, moramo se branitelja spominjati, ne samo poradi njih, nego prije svega, poradi nas i radi našega dobra".

Bez branitelja nema slobode, bez slobode nema domovine, bez domovine nema budućnosti. Zato zahvalni braniteljima živimo i gradimo bolju i ljepšu budućnost - rečeno je u prigodnom govoru tijekom svečanosti održane kod spomenika na Trgu hrvatskih velikana ispred Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.



Inače, 30. svibnja obilježava se Dan hrvatskih vojnih invalida Domovinskoga rata, Dan državnosti Republike Hrvatske, te Dan ratnih vojnih invalida Republike Hrvatske.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.