NOVI PROBLEMI U MOSTARU

Bešlić traži odluku HNŽ-a, ugostitelji ne znaju do kada će raditi

Bešlić traži odluku HNŽ-a, ugostitelji ne znaju do kada će raditi
10.06.2014.
u 10:17
Kafići u Mostaru mogli bi biti zatvoreni za vrijeme utakmica
Pogledaj originalni članak

Ugostitelji grada Mostara obratili su se gradonačelniku Mostara Ljubi Bešliću kako bi im se omogućilo produljeno radno vrijeme za vrijeme trajanja Svjetskoga nogometnoga prvenstva u Brazilu od 12. lipnja do 13. srpnja 2014.

Odluka Gradskog vijeća

Odluku o radnome vremenu ugostiteljskih radnji donijelo je Gradsko vijeće Grada Mostara. Kako Grad Mostar trenutačno nema Gradsko vijeće, a gradonačelnik ne može mijenjati odluke Vijeća, zbog želje da se ugostiteljima izađe u susret, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić obratio se predsjedniku Vlade HNŽ-a Denisu Lasiću, ministru rada i socijalne skrbi HNŽ-a Mladenu Boškoviću, ministru unutarnjih poslova Slađanu Bevandi i predsjedniku Skupštine HNŽ-a Šerifu Špagi s molbom da Skupština HNŽ-a donese odluku na svojoj sjednici kojom bi se dopustio produljeni rad ugostiteljskim objektima u županiji/gradu/općinama za vrijeme trajanja Svjetskoga nogometnoga prvenstva. Kakva će odluka biti, još nije poznato. Ipak, čelnici županijskih institucija nisu optimistični da će odgovor Bešliću u konačnici biti pozitivan. - Pitanje je može li Skupština HNŽ-a uopće donijeti ovakvu odluku, a da ne prekrši trenutačno važeće zakonske propise. Cijela stvar je još nejasna, a pravnici će ovih dana odlučiti ima li zakonskih mogućnosti da Skupština HNŽ-a privremeno suspendira odluku prošlog Gradskog vijeća Mostara, rekli su nam jučer kratko u Vladi HNŽ-a.

Prebacivanje problema

Kako sada stvari stoje, najizglednija je opcija da će cijeli problem biti stavljen na leđa policije u HNŽ-u. Neslužbeno se doznaje kako bi zbog pravnog kaosa u Mostaru policija barem za vrijeme utakmica Hrvatske i BiH mogla pokazati viši stupanj tolerancije i pustiti ugostiteljske objekte da, ipak, rade do ponoći. I dok se o tome još špekulira, sigurno je kako će za vrijeme utakmica u pripravnosti biti interventni vod policije, te kako se neće dopustiti da bilo koje skupine izazivaju navijačke nerede po Mostaru. Inače, grad na Neretvi je već bio u nekoliko navrata poprište velikih navijačkih nereda, tako da čelni ljudi MUP-a ovome pitanju pristupaju na krajnje ozbiljan način i planski. S druge strane, i na ovome primjeru se vidi koliko je Mostar oštećen nepostojanjem Gradskog vijeća i činjenicom da gradske vlasti ne funkcioniraju u punom kapacitetu.

Ovaj put veliku cijenu aktualnog stanja bi mogli platiti ugostitelji koji su očekivali veliki rast prometa za vrijeme Svjetskog prvenstva u nogometu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.