MOSTAR

Bešlić na Međunarodnom simpoziju o inkluziji djece s poteškoćama u razvoju

Bešlić na Međunarodnom simpoziju o inkluziji djece s poteškoćama u razvoju
09.11.2018.
u 12:56
Pogledaj originalni članak

U organizaciji dječjih vrtića "Sunčani most" iz Mostara i Livna te austrijske socijalne neprofitne organizacije "Diakoniewerk" u Mostaru je danas počeo s radom Treći međunarodni simpozij "Izazovi inkluzije djece s poteškoćama u razvoju u predškolskim ustanovama i školama".

Cilj simpozija je, istaknuto je na otvaranju, predstaviti pozitivne primjere inkluzije u obrazovanju te ukazati na važnost dobre suradnje između vrtića i škola kako bi se djeci s poteškoćama u razvoju omogućio normalan tijek obrazovanja, ali i mogućnosti u kasnijem, radnom životu.

- Htjeli smo objediniti različita stajališta kako bismo ukazali na izazove u inkluziji s kojima se susreću i djeca i njihovi roditelji, ali i nastavni kadar - kazala je direktorica dječjeg vrtića "Sunčani most" Mostar Biljana Čelan.

Čestitke povodom 15 godina rada vrtića uputio je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić te istaknuo kako je Sunčani most puno dobroga za svu djecu koja su prošla kroz vrtić.

-Jer vi ste kao i Grad Mostar, poštujete i uvažavate različitost u svakom smislu i stoga sam radostan da se ovakav međunarodni simpozij održava upravo u vašoj organizaciji, a da Grad Mostar može biti pokrovitelj - kazao je on i svima koji dolaze izvan Mostara zaželio ugodan boravak, uspjeh ovog simpozija te da njegovi rezultati budu na korist onih koji najviše trebaju našu pozornost, a to su djeca i napose ona koja imaju poteškoća u razvoju.

Voditelj odjela za međunarodne projekte "Diakoniewerk" Gerhard Winkler posebno je pozitivnim istaknuo činjenicu da su inkluzivni vrtići "Sunčani most", koji djeluju u Mostaru i Livnu, multietnički.

Simpozij je organiziran u povodu 15 godina rada dječjeg vrtića "Sunčani most" u Mostaru, koji se zauzima za inkluziju i multietničku suradnju u predškolskom obrazovanju, a od 2016. godine tom pristupu pridružio se i "Sunčani most II", dječji vrtić iz Livna, priopćio je Grad Mostar. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.