u posljednjem trenutku

Banjolučanin Đorđe Kuštrinović spriječio ženu da skoči s mosta

Foto: NN
Banjolučanin Đorđe Kuštrinović spriječio ženu da skoči s mosta
04.05.2021.
u 22:15
Pogledaj originalni članak

Đorđe Kuštrinović, radnik osiguraja u Gradskoj upravi Banja Luka, spriječio je u utorak ujutru sugrađanku koja je planirala izvršiti samoubojstvo skokom s Rebrovačkog mosta, baš u trenutku kad se već spremala skočiti.

On je za Nezavisne ispričao kako je, spašavajući sugrađanku, samo ispunio svoju građansku dužnost te je ovo za njega bio dobar dan, jer je uspio spasiti jedan život.

"U šest sati ujutro, vozeći se, vidio sam ženu koja lagano prelazi preko ograde mosta. Parkirao sam se 10-15 metara niže, kada je ona već bila prešla ogradu mosta za koju se držala rukama spremajući se da skoči", kazao je Kuštrinović.

Ističe kako mu je najgore bilo jer nije znao kako joj prići, pozvati je ili joj samo lagano priđi, kako je ne bi još više prestrašio.

"Ipak, prišao sam i lagano je dodirnuo po ramenu u trenutku kad je već bila raširila ruke i htjela skočiti, dok su joj noge još bile na mostu. U posljednjem trenutku sam je uhvatio da ne upadne u Vrbas", rekao je Kuštrinović koji je još pod dojmom onoga što se dogodilo.

Dodaje da ga je ona, nakon što ju je uhvatio, molila da je pusti da se ubije, jer se ne želi vratiti u bolnicu. 

"Ona je samo izgovarala: "Pusti me, pusti me!" Ali nisam htio da je pustim, jer bi sigurno iskočila pred auto", ističe Kuštrinović.

On naglašava kako je jedva zaustavio prolaznika i vozilo, odnosno vozača koji je potom obavijestio policiju, dok ju je on držao s obje ruke, zbog čega i nije mogao telefonirati. 

"Četiri-pet auta je prošlo, nitko od njih nije htio stati. Uspio sam nekako zaustaviti jedno vozilo i prolaznika", rekao je Kuštrinović.

On kaže da je žena, stara oko 65 godina, bila sasvim lijepo obučena, pristojno je izgledala i nitko ne bi rekao na prvi pogled da ima problema ili da planira sebi oduzrti život.

"Bila je prestrašena, samo je ponavljala da je pustimo. Policija je u međuvremenu došla, uzela podatke i odvezli su je", kazao je Kuštrinović.

Iz Policijske uprave Banja Luka potvrdili su da je ovaj slučaj prijavljen policiji u utorak ujutru.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.