Počasni građanin

Bandić zahvalio Gotovini na svemu što je učinio za Hrvatsku

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Bandić zahvalio Gotovini na svemu što je učinio za Hrvatsku
10.09.2015.
u 16:00
Pogledaj originalni članak

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je u četvrtak da će proglašenje general-pukovnika u mirovini Ante Gotovine počasnim građaninom Grada Zagreba, o čemu će gradski zastupnici raspravljati na skupštinskoj sjednici, biti najmanji znak pažnje kojim Grad Zagreb može uzvratiti svojem heroju - Anti Gotovini, javlja Direktno.hr.

"Mi smo prijatelji u najteža vremena i sada kada su manje teška vremena. I to je najmanji znak pažnje koji grad Zagreb može uzvratiti svojem heroju - Anti Gotovini, kao što smo to napravili i Mladenu Markaču i kao što ćemo to napraviti ili smo napravili ostalim uznicima", odgovorio je je Bandić novinarima u pauzi sjednice zamoljen da komentira prijedlog o proglašenju Gotovine počasnim građaninom Zagreba.

"Zaslužio je titulu počasnog građanina Zagreba. Hvala mu za sve ono što je napravio u obrani suverene i demokratske Hrvatske", poručio je Bandić.

Potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić (SDP) je na pitanje je li proglašenje Ante Gotovine počasnim građaninom Zagreba predizborni trik odgovorio da treba biti ponosan na sve hrvatske branitelje koji su obranili Domovinu.

"Ponosan sam na sve njih, kao i na svog pokojnog oca. Naravno da ćemo to podržati. Želim čestitati Anti Gotovini što će biti proglašen počanim građaninom Zagreba. Hrvatska ne smije zaboraviti svoju prošlost i svoju povijest, ali kao što je i on sam rekao - moramo se okrenuti budućnosti", kazao je Bernardić.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.