60 organizacija i pojedinaca

Apel vlastima za rješavanje problema zagađenosti zraka

Apel vlastima za rješavanje problema zagađenosti zraka
25.01.2017.
u 20:43
Pogledaj originalni članak

Apel za hitno rješavanje problema zagađenosti zraka u većini bh. urbanih sredina vlastima na svim razinama vlasti u Bosni i Hercegovini uputilo je 60 organizacija i pojedinaca, od kojih se neki već godinama bave ovim problemom.

Navode da je jedna od najdužih epizoda zagađenosti zraka u posljednjih nekoliko godina, tijekom koje je u mnogim gradovima BiH koncentracija zagađujućih tvari često dostizala i kritičnu razinu, okončana tek promjenom vremenskih uvjeta i da ništa ne sugerira da se situacija neće ponoviti, možda i tijekom ove zime.

Dodaju da je ono što zabrinjava više nego i samo nesnalaženje vlasti tijekom kritičnog razdoblja odsutnost bilo kakve strategije rješavanja tog problema, kao i spremnosti da se njim uopće bavi, osim u najkritičnijim trenutcima. 

Predloženo je niz kratkoročnih i niz dugoročnih mjera.

- Podsjećamo da je u pitanju okolišni problem koji trenutno u svijetu najviše ugrožava zdravlje stanovništva. Ukoliko već sutra ne počnemo raditi na rješenjima, osnovano se može tvrditi da će stanovništvo urbanih sredina u BiH još generacijama trpiti najteže posljedice po zdravlje, koje često imaju i fatalan ishod - priopćeno je.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.