Dobra suradnja

Ankica Gudeljević u radnom posjetu Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS

Ankica Gudeljević u radnom posjetu Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS
14.05.2021.
u 16:56
Pogledaj originalni članak

Ministrica Ankica Gudeljević danas je bila u zvaničnom posjetu Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Tijekom sastanka ministar Alen Šeranić je izrazio zahvalnost zbog izuzetno dobre suradnje Ministarstva civilnih poslova sa Ministarstvom zdravlja RS i pohvalio ministricu Gudeljević za izuzetno dobar rad i odgovornost prema svim izazovima od početka pandemije. Izražena je i obostrana radost što je Covax mehanizam konačno počeo sa frekventnijom isporukom cjepiva.

Poseban osvrt napravljen je i prema EU4Health mehanizmu iz kojega cjepiva također pristižu, te je naglašen brz i učinkovit rad Ministarstva civilnih poslova koje je sve administrativne obveze do sada obavljao među prvim državama Zapadnog Balkana.

Ministrica Gudeljević je izrazila zahvalnost na otvorenosti, brzim reakcijama i susretljivosti Ministarstva zdravlja RS i ministra Šeranića i otvorila razgovor o  Covid iskaznicama i mogućnostima koje BiH ima pred sobom.

Napravljen je i generalni presjek razine cijepljenja u RS te iskustvima o prijavljivanju stanovnika za cijepljenje.

Konačno razgovarano je i o mogućim sporazumima o priznavanju Covid iskaznica, no to je još otvorena tema podjednako kao i u EU.

Na kraju razgovora definirano je  o skoro cijepljenje olimpijskog tima BiH zbog odlaska na predstojeću Olimpijadu u Tokio, ali i o cijepljenju paraolimpijske delegacije BiH.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.