Anketa o problemima i potrebama mladih

Anketa o problemima i potrebama mladih
30.08.2019.
u 15:50
Pogledaj originalni članak

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanske županije trenutno provodi aktivnosti na izradi nacrta Strategije prema mladima Tuzlanske županije za razdoblje 2020-2024. godina. Riječ je o dokumentu s programskim pristupom djelovanja prema mladima, što uključuje definirane probleme i potrebe mladih, strateške pravce djelovanja te ciljeve strategije i mjere za njihovu realizaciju. 
Obveza definiranja, usvajanja i provođenja ovog dokumenta propisana je Zakonom o mladima Federacije BiH prema kojem su to osobe u životnoj dobi od navršenih 15 do 30 godina starosti. Sve zainteresirane mlade osobe mogu sudjelovati u anketiranju o problemima i potrebama mladih putem ankete koja je dostupna na sljedećem linku: http://bit.ly/30FkW3r .

Budući da se dokument definira, usvaja i provodi na osnovu istraživanja o problemima i potrebama mladih Ministarstvo za kulturu, sport i mlade odredilo je sedam prioritetnih oblasti omladinskog sektora kao što je obrazovanje, zapošljavanje i poduzetništvo, zdravstvena i socijalna politika, informiranost, slobodno vrijeme mladih, aktivizam i mobilnost, koje su zastupljene anketom.

U resornom Ministarstvu se nadaju da će mladi TŽ prepoznati značaj ove aktivnosti i na taj način dati doprinos poboljšanju svog položaja, prićeno je iz Ministarstva za kulturu, sport i mlade. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.