Savjetnik Angele Merkel

Ako broj zaraženih brzo raste, nove mutacije mogu biti otporne na cjepivo

Ako broj zaraženih brzo raste, nove mutacije mogu biti otporne na cjepivo
28.03.2021.
u 11:54
Pogledaj originalni članak

Njemačka mora smanjiti broj inficiranih koronavirusom u sljedećih nekoliko tjedana ili riskira nove mutacije virusa otporne na cjepiva, rekao je glavni pomoćnik Angele Merkel.

"Mi smo u najopasnijoj fazi pandemije", rekao je šef kabineta Merkel, Helge Braun, te dodao da će sljedećih nekoliko tjedana odrediti može li Njemačka staviti pandemiju pod kontrolu.

Također, rekao je da ako se broj infekcija brzo poveća, postoji sve veća opasnost da sljedeća mutacija virusa postane otporna na cjepiva.

"Tada bi nam trebale nova cjepiva, a onda bismo morali iznova početi cijepiti", naglasio je Braun.

Infekcije koronavirusom naglo su porasle u Njemačkoj posljednjih tjedana, vođene transmisivnijom varijantom virusa i ublažavanjem restriktivnih mjera.

Braun je istaknuo da očekuje da će se situacija s infekcijom ublažiti u svibnju, čemu će pomoći utjecaj cijepljenja te dolazak toplijeg vremena.

"Do 23. svibnja vidjet ćemo prve pozitivne učinke, pod uvjetom da situacija do tada ne izmakne kontroli", zaključio je Braun.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

ZO
zokonja
13:24 28.03.2021.

A paralelno dok se odmotvaju novi, još zarazniji sojevi virusa, vrlo vjerojatno uzrokovani cjepivima (mozda i lijecenjem remdesivirom jer je i on poznat da pojacava mutogenost) događa se jedan drugi zločin, generiran od strane WHO-a i regulatornih agencija (EMA), a to je potpuno ignoriranje pa i zabrana korištenja ivermectina. Jefting lijeka (~2 $), dostupnog lijeka, minornih nuspojava koje su poznate jer je na trzistu od 1975 god, i koji ima nevjerovatan rezultat u preko 30 znastvenih studija rađenin zadnjih godinu dana i najnovijih metaanaliza koje potvrđuju efikasnost preko 80% , ne samo u liječenju, nego i u prevenciji (u prevenciji je rezultat još bolji, u jednoj studini na 800 ispitanika bila je čak 100%). BTW to je lijek koji je indija dala u slobodnu prodaju (bez recepta) ljetos prošle godine, usporedite broj zaraženih i umrlih na broj stanovnika u Indiji sa zemljama EU ili SAD-a, a onda uzmite u obzir gustoću naseljenosti u Indiji i praktičke neprovedivosti mjera distanciranja Navodno ga i Bugarska, Češka i Slovačka uvode u liječenje (nisam siguran za prervenciju). Vodeći znanstvenici na području virusologije i imunizacije tvrde da sa pomoću tog dostupnog lijeka cijela epidemija bi se mogla suzbiti u rekordnom vremenu (mogla se još prošlo proljeće), bez upotrebe cjepiva. Potražiti detaljne informacije na stranicama udruženja FLCCC (FLCCC Alliance), mainstream mediji potpuno ignoriraju ili čak i cenzuriraju te informaciju, mada moram priznati da me je u zadnje vrijeme

ZO
zokonja
13:23 28.03.2021.

Zanimljivo je da danas najpoznatije mutacije dolaze is J. Afrike, mjesto gdje su među prvima rađeni testovi Covid 19 cjepiva jos ljetos, a onda Britanija koja je pocela sveobuhvatnu imunizaciju krajem prosle godine. To baca jedno novo svjetlo na izjavu dr. Bosschea (a coming covid catastrophe) koji upozorava upravo na potencijalnu katastrofu upotrebe profilaktickih cjepiva paralelno dok je val zaraze u tijeku, i da to moze potaknuti znacajne mutacije virusa preko mehanizma "immune escape" koji ce vrlo vjerojatno dovesti do problematicnih mutacija jos zaraznijih sojeva i novih valova zaraze.