koje se vama sviđa

8 prekrasnih ljetnih imena za djecu

Foto: Shutterstock
8 prekrasnih ljetnih imena za djecu
24.07.2017.
u 15:49
Pogledaj originalni članak

Ljeto je godišnje doba koje je najviše obasjano Sunčevom svjetlošću, koje često povezujemo uz miris mora i ljetnog cvijeća. Ovdje je osam imena za djecu koja asociraju upravo na ljeto:

1. Lea ili Leo
Velik broj djece koja se rodi tijekom ljeta, rodi se u horoskopskom znaku Lava. Na taj se način lako može povezati njihov datum rođenja i ime koje označava hrabrost i snagu.

2. Aleksandra ili Aleksandar
Ovo ime inače potječe od grčkog imena Aleksandros čije je značenje "zaštitnik ljudi". Također, može se koristiti i kao skraćenica proizašla od imena za dragi kamen mjeseca lipnja – aleksandrit.

3. Jasmina ili Jasmin
Ime bijelog i mirisnog ljetnog cvijeta isto tako ima svoju mušku i žensku inačicu. Ime za djevojčice dodatno je popularizirao lik princeze Jasmine iz Disneyjeva animiranog filma "Aladin".

4. Marina ili Marin(o)
Pridjev koji označava ovo ime jest "morska", odnosno "morski". Jednostavna i prekrasna asocijacija na more i ljeto.

5. August
Označava posljednji mjesec ljeta te je oblik latinskog imena Augustus koje znači duboko cijenjen, uzvišen i veličanstven.

6. Kira
Ovo lijepo ime za djevojčicu potječe od perzijske i egipatske riječi za Sunce.

7. Luka
Još jedno ime koje je povezano uz svjetlost. Potječe od latinske riječi "lux" koja upravo taj termin označava. Također, može se asocirati i uz pojam morske luke.

8. Dalija
Ime koje označava prekrasni cvijet koji najviše cvjeta tijekom ljetnih mjeseci. Hebrejskog je porijekla te znači "nježna, vitka grana", donosi Zadovoljna.hr. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.