evo u čemu je problem

5 stvari koje vam uništavaju kosu, a za koje to niste znali

Foto: Shutterstock
5 stvari koje vam uništavaju kosu, a za koje to niste znali
30.03.2017.
u 16:45
Svi žele imati lijepu kosu, a u teoriji bi se trebalo paziti na sto malih stvari, kako se ne bi uništili ili raspucali vrhovi te zamastilo tjeme.
Pogledaj originalni članak

Imati vrhunski šampon, pazite kako se fenirate, koristite bademovo ulje i još niz preparata za kosu, ali i dalje kosa nije zamamna i puna života. Možda je problem u sljedećem...

1. Kako raščešljavate čvorove?

Klasično češljanje kose podrazumijeva češljanje od tjemena prema vrhovima kose. Ali u slučaju da vam je kosa zapetljana, ovakvo češljanje će slomiti vlasi i vizualno će kosa izgledati suho i ispucano.

Kod zapetljane kose, najbolje je uzeti tanak češalj i polako raščešljati sam čvor. Na taj način će manje pucati, a kasnije ćete se i lakše počešljati, piše 24sata.hr. 

2. Centralno grijanje

- Centralno grijanje može jako loše utjecati na kosu. Zbog suhog zraka, kosa se suši te postaje osjetljiva i lomljiva - otkriva Anya Delicompagni, direktorica u Francesco grupi, jednoj od najnagrađivanijih kompanija za njegu kose u Velikoj Britaniji.

Anya savjetuje da tijekom pojačanog grijanja ljudi više pažnje posvete regeneriranju kose kroz maske i ulja.

3. Klor

Ako ljetne praznike provodite na bazenima, pripazite na kosu jer klor je vrlo štetan za nju. Osim što izbijeljena kosa dobiva zelenkaste nijanse, s vremenom se nakuplja na vlasi i razgrađuje aminokiseline u kosi. Zbog suhoće kosa se počinje petljati i teško raščešljavati, a samim tim i lomiti.

Danas postoje brojni proizvodi za kosu koji skidaju klor s kose pa razmisliti o nabavci jednog ako uskoro idete ne bazen ili u toplice.

4. Čvrsto vezanje kose

Prije nego odlučite napraviti punđu ili visoki rep, razmislite na trenutak. Što čvršće stežete kosu u neprirodnom položaju, to će vam više patiti skalp i korijen kose. 

Zatezanje kose u drugom smjeru će oštetiti korijen, slomiti vlasi i potaknuti ubrzano ispadanje kose.

5. Tvrda ili meka voda

Ovisi kako ste naviknuli, ali promjena u tvrdoći vode može jako utjecati na stanje vaše kose.

- Prve promjene ćete primijetiti kod mekoće kose - objasnio je stilist zvijezda George Nothwood za portal Good Housekeeping.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.