nekoliko savjeta

3 velike greške koje svi radimo sa sunčanim naočalama

3 velike greške koje svi radimo sa sunčanim naočalama
02.08.2016.
u 12:54
Pogledaj originalni članak

Sunčane naočale ljeti su neizostavni modni dodatak, a osim što želimo da nam kvalitetno štite oči, želimo i da lijepo izgledaju. Izbjegavajte ove 3 greške koje svi radimo sa sunčanim naočalama i one će vam trajati i duže izgledati kao nove, donosi zadovoljna.hr.

1. Stavljate sunčane naočale na glavu 

Tri su razloga zbog kojih sunčane naočale nikada ne bismo smjeli nositi na glavi: 

- ukoliko je dio naočala koji sjeda na nos napravljen od žice, kosa se može zaplesti u njih te je možete počupati pokušavajući skinuti naočale, a može se dogoditi i da se taj dio naočala svine ili slomi

- naočale se mogu raširiti i biti prelabave kada ih stavite na oči

- kada glavu sagnete prema dolje naočale mogu pasti i tako se oštetiti 

2. Ne prilagodite sunčane naočale svome licu

Svako lice je malo asimetrično, bilo to vidljivo ili ne. Kod većine ljudi također postoji mala razlika u visini ušiju – jedno uho može biti malo niže od drugog uha.
Zato, osim ako niste kupili sunčane naočale koje nitko drugi osim vas nije dirao, velike su šanse da su naočale isprobavali i drugi prije vas i da vam malo stoje nakoso. Mnoge optičke radnje besplatno nude uslugu prilagođavanja naočala vašem lice pa tu mogućnost svakako iskoristite. 

3. Držite sunčane naočale u torbi nezaštićene 

Sunčane naočale nikada nemojte stavljati u torbu, a da ih prije toga ne zaštitite, odnosno ne stavite u futrolu ili etui. To je bitno napraviti jer upravo se u torbi naočale mogu najviše oštetiti.

Krivci za to su ključevi i drugi oštriji predmeti koji će naočale izgrepsti. Minimalno što možete napraviti je da sunčane naočale zamotate u krpicu za čišćenje od mikrofibre (koju također dobijete uz naočale) prije nego ih stavite u torbu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.