Ukrasite dom šalicama

10 fotografija koje pokazuju kako šalice mogu postati blagdanski ukras

19.11.2022.
u 13:22
Pogledaj originalni članak

Lijepe šalice su multifunkcionalni dodatak svakog doma. Ne samo da vam služe iz praktičnih razloga kao lončić za ispijanje omiljenih napitaka te tako podižu raspoloženje, već mogu ukrasiti i bilo koju sobu u kojoj se nalaze.

Šalica kao ukras doma

Najjednostavniji način da ukrasite dom šalicama? Izložite ih na nekom istaknutom mjestu. Posložite ih na otvorene kuhinjske police, na komodu i slična mjesta. No šalice možete iskoristiti i kao bazu za različite blagdanske dekoracije.

Šalica kao svijećnjak

Lijepu šalicu možete iskoristiti i kao svijećnjak. Odaberite svijeću koja savršeno odgovara visini i širini pojedine šalice. Pripazite da se svijeća ne klati u šalici, već da je čvrsto postavljena u nju kako ne bi došlo do slučajnog padanja i zapaljenja. Nikad ne ostavljajte zapaljenu svijeću bez nadzora – bez obzira na to gdje se nalazila u domu.

Šalica kao posuda za biljke

Šalica može biti i dekorativna posuda u koju možete staviti manje sobno i začinsko bilje. Posebno dobro u šalici će izgledati minijaturni kaktusi i manji sukulenti.

Šalica kao baza za cvjetni aranžman

Šalicu možete iskoristiti i za aranžmane od svježeg ili umjetnog cvijeća. Poigrajte se dostupnim materijalima, a u blagdansko vrijeme cvjetni aranžman možete nadopuniti i kuglicama za jelku, ukrasnim trakama, pa čak i komadima voća.

Šalica kao posuda za jelku

Nemate prostora za klasičnu božićnu jelku u svojem domu? Nema problema! U šalici aranžirate plastične ili svježe grančice jelke i okitite je minijaturnim ukrasima. Mini jelku bit će lakše napraviti ako nabavite spužvu za aranžiranje te je čvrsto utisnete u šalicu prije nego što započnete s procesom slaganja i dekoriranja.

Šalica umjesto božićne čarape

Ako na raspolaganju nemate božićnu čarapu, sitne poklončiće za svoje ukućane možete staviti i u omiljenu šalicu. Sjajno će izgledati ako za svakog ukućana nabavite istu šalicu, a na nju napišite ime osobe kojoj pripada.

Šalica kao posuda za slatkiše

Lijepa šalica može biti i posuda za božićne bombone ili manje čokoladice koje su zasebno zamotani. Napunite omiljenu šalicu slasticama i stavite na blagdanski stol ili u dnevni boravak te uživajte sa svojim ukućanima.

Ideje za božićno dekoriranje pronađite u našoj fotogaleriji.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.