pomahnitali muškarac

VIDEO Napadač i još dvije osobe poginule u pucnjavi u Oregonu

Foto: Reuters/PIXSELL
VIDEO Napadač i još dvije osobe poginule u pucnjavi u Oregonu
12.12.2012.
u 08:35
Muškarac s automatskom puškom, pancirkom i hokejaškom maskom obilazio je trgovine i pucao
Pogledaj originalni članak

Maskirani i naoružani muškarac upao je u trgovački centar Clackamas nedaleko od Portlanda i ubio dvoje ljudi, nakon čega je ubio i sebe, prenosi CNN. Sve zajedno poginulo je troje ljudi, a jedna mlada žena završila je u bolnici s teškim ozljedama. Guverner američki savezne države Oregon John Kitzhaber pohvalio je policiju za brzu reakciju na pucnjavu.

Jedna je svjedokinja rekla kako je vidjela muškarca s hokejaškom maskom na glavi i pancirnim prslukom kako mašući automatskom puškom trči trgovinom.

- U tom su trenutku svi počeli bježati prema izlazima - ispričala je.

Nakon što je izašao iz trgovine, počeo je pucati na mjestu gdje se muškarac odjeven kao Djed Božićnjak slikao s djecom. Ispalio je dva metka, a potom 15 i 16, prije no što je Djed pao na pod. Zaposlenici i kupci počeli su bježati.

- Mislio sam da ću umrijeti. Pucnji su bili tako glasni, bilo je strašno... Djeca su plakala. I roditelji su plakali - ispričao je David Moran, jedan od zaposlenika centra.

Kupci u trgovini Sears počeli su plakati nakon što se pročulo da napadač obilazi trgovinu po trgovinu.

- Rekli su nam da ostanemo u skupini na vrhu pokretnih stuba i da se odmaknemo od prozora. Čekali smo dobrih 20 minuta. Odjednom je netko putem radija počeo vikati "Lezite dolje!" - ispričala je Christina Fisher.

Policija je zatvorila trgovački centar tijekom potrage za napadačem. Poslije su pustili sve ljude van s uzdignutim rukama, jer još uvijek nisu znali tko je napadač. Narednik James Rhodes rekao je kako je napadač umro od rana koje si je sam nanio.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.