NEREDI

Veliki sukob navijača Hajduka i Želje, utakmica otkazana

Foto: Pixsell
Veliki sukob navijača Hajduka i Želje, utakmica otkazana
06.10.2011.
u 18:11
Prijateljska utakmica na kraju nije odigrana, policija je uspjela situaciju staviti pod kontrolu
Pogledaj originalni članak

Sat vremena prije nego što je trebala početi prijateljska utakmica Željezničara i Hajduka u Sarajevu, oko 17.30 sati, izbio je veliki sukob između navijača dvaju klubova.

Oko 150 navijača Hajduka stiglo je s četiri autobusa iz Kiseljaka, preko istočne tribine uletjeli su na stadion na Grbavici i došli do dijela za domaće navijače. Dok su navijači Željezničara postavljali transparente, fizički su ih napali pa ih je policija izgurala sa stadiona.

No, sukob se nastavio izvan terena. Drugi se dogodio ispred slastičarnice "Palma" nedaleko od stadiona, stotinjak domaćih vandala nasrnulo je na navijače bijelih bakljama, raketama... na što su ovi uzvratili istom mjerom.

Na zelenom je travnjaku i na cesti oko stadiona bilo mnogo krvi, mnogo je ozlijeđenih i opečenih bakljama te privedenih, no na službenoj press-konferenciji potvrđeno je kako nitko nije poginuo. Iz HNK Hajduk nitko nije bio na presici, no ispričali su se.

Ukupno 11 ljudi je hospitalizirano s frakturama i težim ozljedama, 50 ih privedeno, a većina njih je iz BiH dok je 15ak navijača iz Splita došlo samo pogledati utakmicu.

Inače, navijači iz Splita u vrijeme sukoba tek su bili na putu u Sarajevo, a uz manje čekanje na odluku hoće li se utakmica odigrati ili ne, na kraju je otkazana iako su momčadi već bile na travnjaku. Torcida, dok je bila na putu u Sarajevo, poručila je hajdukovcima da se ne vraćaju u Split ako odigraju utakmicu.

Povjerenik HNS-a za sigurnost Zoran Cvrk rekao je da ovaj izgred ne podliježe nedavno donesenom Zakonu o navijačima jer utakmica nije bila u organizaciji nekog hrvatskog nogometnog tijela.

Ovo je već treći prekid utakmice u BiH u 15 dana, a većina misli da je sve politički izrežirano.

Uskoro opširnije...

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

PA
park
22:47 06.10.2011.

Hrvatska komponenta u BiH želi da izazove haos i krvoproliće , ko priziva krvoproliće mogao bih lako sebi raku da kopa , ovo je 2011 , nije 92 .......

GI
gir111
01:59 07.10.2011.

ovaj naslov je potpuno netocan ne radi se ovdje o nikakvom sukobu navijaca nego o sukobu dviju civilizacija.samo budala ne vidi sta se ovdje desava SA BALIJAMA NEMA ZIVOTA I TO CE SE KAD TAD RASCISTIT pa makar i ponovnim sukobima

PA
park
23:31 06.10.2011.

Ako znaš šta je tvoj nick , popi jedan , i siđi sa drveta .....