DERBI

Velika prilika za mostarski klub

Velika prilika za mostarski klub
28.07.2013.
u 11:19
Dok se za mostarski klub i ne mogu naći neke veće zamjerke, Botev je uistinu neugodna i čvrsta ekipa
Pogledaj originalni članak

U prvom kolu nove sezone nogometne Premijer lige danas imamo priliku vidjeti derbi dva “eurogubitnika”. Naime, snage će na stadionu “Asim Ferhatović Hase” odmjeriti Sarajevo i Zrinjski, dva bh. predstavnika koja su eliminirana u 2. pretkolu Europske lige.

Dok se za mostarski klub i ne mogu naći neke veće zamjerke, Botev se uistinu pokazao kao vrlo neugodna i čvrsta ekipa, a neki njegovi igrači poput primjerice Nedeleva, komotno mogu igrati i u mnogo “zvučnijim” klubovima, dotle je Sarajevo ovaj put nadmašilo samoga sebe, ali u negativnom smislu.

Posljedice debakla

Podbačaj protiv debitanta u Europskim natjecanjima, Albanskog Kukesija, teško mogu “oprati” pravdanja i obrazlaganja poraza zbog ovog ili onog razloga, kako je to u medijima nastojao “objasniti” šef struke premijerligaša s Koševa Husref Musemić. Posljedice debakla su velike. Iz kluba je bezobzirno najuren “glavni krivac za poraz” Alen Melunović. Nakon Melunovića, klub su napustiti Irfan Redžepagić koji je bio zadužen za transfere, te igrači Anes Haurdić i Radan Šunjevarić koje je Redžepagić i doveo u klub. Kulminacija se dogodila u petak kada je, prema pisanju portala Klix.ba, skupina od oko tridesetak “navijača”, upala na trening FK Sarajevo i, citiramo, “verbalno izvrijeđali 11 igrača koji su sinoć nastupili u uzvratnoj utakmici 2. pretkola Europske lige, postrojili ih i skinuli im dresove”. Kraj citata.

Prilika za Zrinjski

U svakom slučaju, Zrinjski, koji i ove sezone najavljuje borbu za titulu, ima priliku ostvariti dobar rezultat kod uzdrmanih Sarajlija. No, bez obzira na to Karačić ističe: Loše ozračje u njihovim redovima je logično, doživjeli su neugodan neuspjeh u Europi. Ipak, bez obzira na sve, čeka nas teška utakmica. Meč između Sarajeva i Zrinjskog na rasporedu je danas u 21 sat.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.