NOVI UGOVOR

Vedran Princ potpisao za zagrebačku Cedevitu

Foto: Marko Prpić/Večernji list
Vedran Princ potpisao za zagrebačku Cedevitu
09.06.2010.
u 11:39
- Razgovarao sam jučer s trenerom Petrovićem i dobio garancije, uostalom kao i od sportskog direktora Mamića, da Cedevita gradi momčad koja će biti vrlo konkurentna slijedeće sezone - rekao je Princ
Pogledaj originalni članak

Cedevita je danas potpisala prvo novo ime za slijedeću sezonu. Ugovorom se na dvije godine vezao playmaker Vedran Princ. 28-godišnji Mostarac ( rođen 20.12.1982. ) visok 190 cm, karijeru je započeo u Zrinjskom, da bi sa Širokim igrao 5 sezona u NLB ligi, 02/07, uz osvajanje dva naslova prvaka BiH ( 03/04 i 06/07 ) te dva kupa ( 03/04 i 05/06 ).

U Ciboni je Princ odigrao dvije sezone, 07/09, osvojio dvostruki naslov prvaka Hrvatske uz kup Krešimira Ćosića 08/09 a u prošloj sezoni 09/10 u Ciboni je igrao do siječnja poslije čega je u ožujku prešao u latvijski Ventspils s kojim je igrao 1/2 finale doigravanja prvenstva Latvije ( izgubili od Rige 3-2 ) te finale Baltičke lige ( izgubili 84:83 od litavskog Šiauliaia, u polufinalu svladali litavski Žalgiris 86:74 ) uz hrvatskog centra Matea Kedžu.

U Ventspilsu je ove sezone u prosječnih 23 minute ubacivao 7.5 koševa uz 3 skoka i 1.9 asistenciju. U Ciboni je protekle sezone u NLB ligi prosječno igrao 9.2 minute, za 2.5 koševa, 0.7 skokova i 0.7 asistencije a u Euroligi je za 12.8 minuta ubacivao 3.4 koša uz 1 skok i 0.9 asistencije. Princ je aktualni reprezentativac BiH uz nastup na europskom prvenstvu 2005.

- Cedevita posljednjih sezona kontinuirano raste i postala je jak i ugledan klub, tako da mi je stvarno zadovoljstvo što ću u slijedećoj sezoni igrati i NLB ligu i, nadam se, ULEB Eurokup - rekao je Vedran Princ. - Razgovarao sam jučer sa trenerom Petrovićem i dobio garancije, uostalom kao i od sportskog direktora Mamića, da Cedevita gradi momčad koja će biti vrlo konkurentna slijedeće sezone. I osobno očekujem iskorak makar su dečki sjajno odigrali ovu sezonu. Ambicije su veće i iskreno se nadam da ćemo sve to realizirati - naglasio je košarkaš.

I dok je Aco Petrović već najavljivao svoju želju za dovođenjem Princa u klub, tako da današnji potpis nije iznenađenje, sportski direktor Matej Mamić najavio je još skorašnjih prinova. - Stvarno mi je drago da smo se sa Vedranom dogovorili jer on je sigurno najbolje rješenje za poziciju tkz. drugog playa koje smo mogli zamisliti. Mi ćemo u klub dovesti još nekoliko igrača koji će sigurno biti pojačanja za slijedeću sezonu ali o imenima tek kada dobijemo definitivne potvrde. Mozaik se slaže, trener i ja smo u svakodnevnoj komunikaciji i budite sigurni da nas u slijedećoj sezoni čeka još puno veselja zbog dobrih rezultata - rekao je Mamić

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.