Posebno priznanje za iznimna znanstvena dostignuća

Tomislav Mihaljević: Meni i mojoj obitelji ova nagrada koja dolazi iz BiH znači puno, jer potječemo iz Bosne

Tomislav Mihaljević: Meni i mojoj obitelji ova nagrada koja dolazi iz BiH znači puno, jer potječemo iz Bosne
26.05.2023.
u 20:49
Pogledaj originalni članak

Ove je godine u kategoriji Znanost i medicina dodijeljeno i posebno priznanje - Večernjakov pečat za iznimna znanstvena dostignuća.

A dobitnik je svjetski stručnjak, Zagrepčanin čija je obitelj podrijetlom s Kupresa, dr. sc. Tomislav Mihaljević. Svjetski je to stručnjak za robotsku kirurgiju, srce i pluća. Vodeći je menadžer zdravstvenih ustanova na američkom kontinentu. Klinika Cleveland, najveća svjetska klinika sa sjedištem u SAD-u, na čijem je čelu Mihaljević, postoji 102 godine i ima 14 milijardi dolara prometa godišnje. Ima ukupno 22 bolnice i još 275 ambulanti gdje pružaju skrb pacijentima. Prvi u primjeni najsuvremenije, računalne tehnologije u medicini.

Tomislav Mihaljević obratio se gledateljima Večernjakova pečata videoporukom iz američkoga grada Clevelanda u državi Ohio:

- Moje ime je Tomislav Mihaljević i lijepo vas pozdravljam iz Sjedinjenih Američkih Država, iz Clevelanda. Nalazim se u Clevelandu zbog toga što vodim Cleveland kliniku, jednu od najvećih i najpoznatijih američkih i svjetskih zdravstvenih ustanova. Iskrena mi je čast primiti Večernjakov pečat. Večernjakov pečat je veliko priznanje i znači mi zaista puno jer, unatoč tome što sam Hrvatsku napustio prije puno godina, Hrvatska je i dalje u mom srcu, a da ova nagrada dolazi iz BiH znači puno meni i mojoj obitelji, jer naša obitelj potječe iz Bosne. Još jednom lijepi pozdrav svim čitateljima Večernjeg lista. Hvala vam lijepo na ovom priznanju. Iskreni pozdrav - kazao je u specijalnome javljanju iz SAD-a ovaj zagrebački Kuprešak. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.