Večernjakov pečat

Spektakl iz Kosače će u izravnom prijenosu pratiti milijuni gledatelja

18.05.2017.
u 07:00
Medijski partneri BHRT, HRT, RTV, Naša TV i RTRS prenosit će zbivanja iz Kosače
Pogledaj originalni članak

Kad se večeras upale svjetla reflektora na crvenom tepihu ispred uređenoga Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače, bit će to znak da počinje društveni događaj godine u ovom dijelu Europe - 16. po redu Večernjakov pečat. Za Večernjakov pečat, koji se ove godine održava pod sloganom “Europsko proljeće”, ulaznica nema već danima unatrag, a kako bi bili zadovoljni svi koji odluče nazočiti ovoj manifestaciji, ove godine će na spektakularnom crvenom tepihu biti postavljen veliki videozid ispred kojeg će se moći gledati prijenos uživo.

Prijenos i na videozidu

Čak pet televizijskih kuća ove će godine uživo prenosi Večernjakov pečat. Glavni medijski pokrovitelj i suorganizator Večernjakova pečata BHRT i ove godine priprema spektakularnu televizijsku priču koja će se prenositi izravno iz Mostara, a koju će moći pratiti milijuni gledatelja preko HRT4, RTRS, Naše TV i prvi put RTV Vojvodina. Također, oko 70 radijskih postaja preuzimat će signal za ovogodišnju manifestaciju izbora osoba godine u BiH. Brojne televizije, uključujući i Federalnu TV, manifestaciju će prikazivati u snimci. - BHRT je, i ove godine, sa zadovoljstvom stavio sve svoje programske i produkcijske kapacitete na raspolaganje organizaciji ovog, po svemu, jedinstvenog događaja u čitavoj regiji. Produkciju slika iz Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače BHRT ove godine radi s vlastitim digitalnim reportažnim vozilom. BHRT je i ove godine odgovoran za idejno rješenje scenografije Pečata, čiju će realizaciju raditi zajedno s kolegama iz poduzeća Pro Stage. Za potrebe što kvalitetnije realizacije prijenosa manifestacije bit će angažirano i posebno tonsko vozilo s 48-kanalnim mixom, kao i posebno osvjetljenje u dvorani, priopćili su iz ove medijske kuće. BHRT, koji sudjeluje u pripremama i realizaciji ovog velikog projekta, dat će svoj maksimum kako bi 16. Pečat, kako smo i naviknuli svih prethodnih godina, zadivio cijelu regiju i još jednom podigao standarde u organizaciji društvenih i medijskih događaja ove vrste. Manifestacija, koja je odavno prerasla regionalne okvire dovodeći brojne poznate goste i zvijezde, i ove je godine pripremila brojna iznenađenja. U dvorani Kosače zapjevat će i odnedavno član Europske akademije znanosti i umjetnosti, lider sevdalinke Nedžad Salković, zatim Zlatan Stipišić Gibonni, Giuliano i Goran Karan u pratnji zbora i orkestra.

Glasovi čitatelja

Brojni kuponi ovih dana stigli su u redakciju Večernjeg lista BiH, a koje će Ocjenjivački sud uzeti u razmatranje prilikom konačne odluke o pobjednicima u kategorijama. Kako god, osoba godine krije se među 150 kandidata čija smo imena objavljivali svakodnevno u posljednjih nešto manje od mjesec dana. Oni koji budu u prilici primiti priznanje, u rukama će nositi kipić likovne umjetnice Dunje Cossetto. Skulpture za Večernjakov pečat rađene su u 9-milimetarskom staklu. U zvjezdice je dodano 12-karatno zlato kako bi skulptura još više zasjala na finalnoj manifestaciji.     

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.