Ususret 21. izboru Osobe godine

Predstavljeno svih 150 nominiranih za Večernjakov pečat na BHRT-u

Foto: BHRT
Predstavljeno svih 150 nominiranih za Večernjakov pečat na BHRT-u
08.05.2022.
u 20:59
Na malim ekranima, na BHRT-u, u emisiji "Ususret Večernjakovu pečatu" večeras je prvi put predstavljeno javnosti svih 150 nominiranih za prestižnu nagradu
Pogledaj originalni članak

Prva predfinalna emisija "Ususret Večernjakovu pečatu" urednika i voditelja Dževdeta Tuzlića emitirana je  večeras na BHRT-u  i predstavila je javnosti svih 150 nominiranih za prestižnu nagradu Večernjakov pečat - izbor Osobe godine za 2021. 

Gledatelji su tako moglii poslušati životni put svakog od kandidata, naravno, uz njihove zanimljive i bogate biografije. Već uigrana ekipa večernjakovaca i BHRT-a ni ovoga puta ništa nije prepustla slučaju pa je tako i ovo njezino izdanje imalo zanimljive goste, obraćanja, poruke... No, to nije sve. 

Večernjak s BHRT-om priprema još jednu predfinalnu emisiju "Bila je to 2021.". Emitirat će se u četvrtak, 26. svibnja, uoči same finalne manifestacije koja se ove godine održava 21. put. Ne moramo napominjati kako nas i u toj emisiji očekuju brojna iznenađenja. 

Upravo preko Pečata i njegove poruke - mota već puna dva desetljeća šalju se i poruke cijelome svijetu. Ove godine to je "Pečat za mir", a o njegovoj simbolici, osvrćući se, ponajprije na rat u Ukrajini, pa i krizu u BiH, najveću još od Daytona, ne treba puno ni govoriti. Jer vjerujemo kako je ona svima potpuno jasna. 

Tako je i ovogodišnja statua Pečata, sukladno svojoj poruci koju će poslati "urbi et orbi", izrastala u - maslinovu grančicu. Dobit će je svi laureati, a rad je akademskoga kipara Stjepana Skoke. 

Podsjetimo, i ove ćemo godine među 150 nominiranih kandidata izabrati pobjednike u kategorijama Ponos BiH - Uspjeh, Pothvat i Humanost, zatim u kategorijama Gospodarstvo, Znanost i medicina, Religija, Politika, Svjetski lideri i lobisti za BiH, Kultura i scena te Sport. Kao i dosad, partneri projekta su državne televizije BiH (BHRT) i Hrvatske (HRT), a iz njihovih studija u Sarajevu i Zagrebu emitirat će se i finale Večernjakova pečata. 

Podsjetimo, Pečat je iz Kosače u Mostaru 2020. i 2021. "protjerao" koronavirus i preselio ga u sarajevski i zagrebački studio.

Osim što je pred nama TV emisija, sve nominirane koji su se ovoga puta našli u utrci za Osobu godine predstavljat ćemo svakoga dana i objavljivanjem u tiskanome izdanju Večernjeg lista BiH, počevši već od ponedjeljka, 9. svibnja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.