S Večernjakova pečata

Pečat je opet u svijet poslao pozitivnu sliku Bosne i Hercegovine

VL
Autor
Željko Andrijanić
16.05.2018.
u 07:10
Pogledaj originalni članak

Milijunski auditorij pred malim ekranima uživao je u Večernjakovu pečatu, a svi značajniji mediji u zemlji, okruženju, kao i neki iz svijeta, objavili su priču o četiri izbornika, osobama godine u BiH. Iako se BiH nije plasirala na Mundijal, na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji plasirale su se Hrvatska, Srbija, Japan i Švicarska.

Izbornik Hrvatske je Zlatko Dalić iz Livna, Srbije Mladen Krstajić iz Zenice, a Švicarske Vladimir Petković iz Sarajeva, dok je legendarni Jablaničanin Vahid Halilhodžić na najveće Fifino natjecanje poslao Japan. Njihovi govori bili su posebno emotivni, prepuni emocija, tako da su mnogi pustili suzu slušajući Vahu i njegove kolege koji su poslali fantastične poruke s Večernjakova pečata. Kompletan Večernjakov pečat odisao je porukama nade i ohrabrenja, od svog početka do samoga kraja.

- Dobro je da se Večernjakov pečat održava pod motom “Europsko proljeće”, jer europsko proljeće potrebno je Bosni i Hercegovini, ali i Europska unija mora znati da joj treba BiH. Bosna i Hercegovina i je Europa, zajedništvo u različitosti i u tome ćemo vas nastaviti podržavati - poručila je s govornice Večernjakova pečata 39. najmoćnija žena svijeta prema Forbesu, predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Cjelokupan program Večernjakova pečata bio je kvalitetan. Defile “Večernjakovih mažoretkinja” sastavljenih od djevojaka iz Mostara, Gruda, Tomislavgrada i Novog Travnika išao je od Parka nobelovaca do zgrade Kosače gdje su ih čekale Širokobriješke mažoretkinje, a defile je pratio Orkestar OS-a koji je na crvenom tepihu napravio vrhunsku atmosferu.

Uskoro su jednim od najvećih tepiha u Europi prošli brojni visoki uzvanici. Uslijedilo je fotografiranje, a popularan je osobito bio pano “I ja sam Osoba godine” koji je svakome, barem u fotografiji, dao priliku da bude ona najbolja osoba.

Uz crveni tepih, zatim snažne poruke s manifestacije, pozitivnu sliku BiH svijetu je poslalo i veliko likovno djelo na kojem je tisuće cvjetova naslikanih rukom gostiju Pečata o temi “Europsko proljeće”. Večernjakov pečat još je jednom pokazao da BiH ima budućnost ako će se držati Pečatovih načela. •

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.