VEČERNJAKOV PEČAT

Danas je pred vama 150 kandidata koji se bore za prestižnu nagradu Osoba godine u BiH

Danas je pred vama 150 kandidata koji se bore za prestižnu nagradu Osoba godine u BiH
09.05.2022.
u 07:00
Pred čitateljima je 150 kandidata koji su prema Ocjenjivačkom sudu Večernjakova pečata ostvarili najznačajnije uspjehe u protekloj godini ili ih u kontinuitetu ostvaruju već godinama.
Pogledaj originalni članak

”Neka igre počnu”, naredio bi Cezar u svoje vrijeme, a u ovim današnjim vremenima, Direkcija Večernjakovog pečata proglašava otvorenom utrku za 21. Večernjakov pečat.

Počela utrka

Pred čitateljima je 150 kandidata koji su prema Ocjenjivačkom sudu Večernjakova pečata ostvarili najznačajnije uspjehe u protekloj godini ili ih u kontinuitetu ostvaruju već godinama.

Naravno, u kandidaturu smo unijeli sve bogatstvo BiH, kako bismo uvažili i nacionalnu, i geografsku, i spolnu, i svaku drugu strukturu koja ovu manifestaciju više od dva desetljeća čini regionalnim brendom, koji odavno nadilazi granice i koji je u svojoj povijesti uspio doći i do papa, američkih predsjednika, hollywoodskih zvijezda, najboljih sportaša svijeta... U idućim danima svakodnevno će zasjedati Ocjenjivački sud te će, na temelju svojih zapažanja i glasova čitatelja, pripremati finalnu manifestaciju 27. svibnja. A sinoć je prikazana i emisija “Ususret Večernjakovu pečatu”, u kojoj je urednik i voditelj Dževdet Tuzlić na državnoj televiziji BHRT-u predstavio svih 150 kandidata, iščitao njihove biografije, podsjetio na ranije pobjednike te istaknute sugovornike doveo pred kameru kako bi komentirali “europski Oscar”.
Odmah nakon predstavljanja kandidata uslijedili su komentari čitatelja, a najveću pozornost, očekivano, privukle su osobe koje su u kategoriji Ponos BiH - “mali ljudi velikih djela”, oni koji su se istaknuli humanošću i ostvarili značajan uspjeh ili pothvat te tako zaslužili nominaciju.

Državne televizije

Biografije su impresivne s obzirom na to da je, nakon svođenja brojke od 1300 kandidata na širem popisu, u predfinalu ostalo 300 kandidata čije je životopise trebalo iščitati te saznati nešto novo kako bi se došlo do konačne brojke od 150 nominiranih za Osobu godine. Osim glavnog priznanja, dijelit će se i nagrade u kategorijama.

Večernjakov pečat prenosit će državne televizije BiH i Hrvatske, BHRT i HRT, a tu su i druge TV postaje koje će u svojim državama preuzimati signal i emitirati događaj godine, kao i radijske postaje i portali. Večernjakov pečat zablistat će i ove godine.

Premda živimo u neizvjesnom vremenu, onom u kojem se odvija i zdravstvena i gospodarska kriza, i rat, i ovakvo vrijeme treba svoje heroje, one čija djela zna cijeniti Direkcija Večernjakova pečata, gledatelji BHRT-a te čitatelji Večernjaka. Moto ovogodišnje manifestacije je “Pečat za mir”, a upravo taj mir danas je prijeko potreban čovječanstvu. Stoga ovogodišnjim događajem želimo dati i naš doprinos stvaranju takva svijeta u zlim vremenima. Tko će naslijediti Nobelovce i humanitarce iz BiH koji rade za Svjetski program za hranu UN-a, a lani su proglašeni Osobom godine, uskoro ćemo saznati. •

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.