Kruševo

Upucao se bjegunac koji je ubio dvojicu Kiseljačana

Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
Upucao se bjegunac koji je ubio dvojicu Kiseljačana
05.08.2013.
u 12:08
Završena potraga za Markom Trogrlićem (52) zvanim Breza iz Kiseljaka koji je rafalima usmrtio rođake Marka (55) i Slavka (59) Marjanovića, i to dok su tražili šumokradicu
Pogledaj originalni članak

Punih osam dana trajala je potraga za Markom Trogrlićem (52) zvanim Breza iz Kiseljaka, osumnjičenim da je u mjestu Čubren rafalima usmrtio rođake Marka (55) i Slavka (59) Marjanovića, koji su bili u potrazi za šumokradicom. Da se Trogrlić nalazi u selu Bukva podno Čubrena kod Kreševa, javili su mještani koji su posljednjih dana osjetili neugodan miris ljudskog tijela u raspadanju.

“Na lokalnom putu u šumi smo pronašlo tijelo za koje sumnjamo da pripada Marku Trogrliću. Tijelo je bilo puno muha i drugih kukaca i vjerujte to nije bio nimalo ugodan prizor”, kaže Ivo Marušić, načelnik PU Kiseljak. Potvrdio je da je Trogrlić upucan iz automatske puške, i to iz neposredne blizine, što ukazuje na suicid.

“Je li počinio samoubojstvo ili je ubijen pokazat će obdukcija”, kaže načelnik Marušić, koji je odbacio mogućnost da ga je policija usmrtila.

“To je jednostavno nemoguće. Četiri dana prije nego što je pronađeno tijelo, imali smo dojavu da je osumnjičeni iznad kamenoloma u blizini minskog polja. Relacija od kamenoloma do Bukve je bila relacija kojom se najčešće kretao, a jedno od drugog udaljeni su nekoliko kilometara. Da je pogođen u okršaju s policijom, Trogrlić kao ni bilo tko drugi s metkom u glavi ne bi mogao prijeći tih nekoliko kilometara“, pojasnio nam je Marušić, ipak zadovoljan što je potraga završena, a još više jer nema ozlijeđenih policajaca kao što ih je bilo u akciji potrage za Junuzom Kečom sredinom 80-ih godina prošlog stoljeća, na što je mnoge podsjetila potraga za Brezom. Odahnula nije samo policija. Lakše će, usprkos tropskim vrućima, disati i mještani u cijeloj lepeničkoj kotlini. Saznanje da se u blizini njihovih domova kreće dvostruki ubojica nikomu nije bilo ugodno, iako ga većina žitelja u ovom kraju ranije nije smatrala opasnim. Policija nam je potvrdila da je uz tijelo pronađena i puška te da su imali dojavu da Trogrlić ima namjeru obračunati se s još nekim. Je li se na kraju obračunao sam sa sobom, pokazat će obdukcija.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.