Iliji Šušku protvor

Upucao brata u zadnjicu pa potom ‘ovjerio’ u potiljak glave

Foto: Braco Selimović
Upucao brata u zadnjicu pa potom ‘ovjerio’ u potiljak glave
07.05.2010.
u 12:46
Osumnjičeni Ilija Sušak branio se šutnjom i krio svoje lice pred zgradom Tužiteljstva u Mostaru
Pogledaj originalni članak

Prema početnoj rekonstrukciji ubojstva u čapljinskoj Gabeli, osumnjičeni 52-godišnjak Ilija Sušak prvo je pogodio brata Marka (47) u zadnjicu pa mu potom pucao u potiljak glave. O dvije rane na tijelu nam je govorio i sarajevski sudski vještak dr. Hamza Žujo, koji je obavio obdukciju.

Osumnjičeni u pritvoru

Kako se neslužbeno spominje, zločinu je prethodila svađa u Ilijinom kafiću u prizemlju obiteljske kuće, kada je bratu, nakon njegova pijanskog vrijeđanja, povišenim tonom rekao da napusti objekt jer je fajrunt. Tražio je od njega i da potjera dva psa ispred vrata koja mu već dulje napadaju goste. Ovaj je na to žestoko negodovao pa je došlo do naguravanja te je Iliju potjerao kamenjem i pritom oštetio vozilo, da bi već u ‘žutoj minuti’ osumnjičeni otišao po pištolj i dva puta pucao u brata Marka. Kada je na vrata povirio treći brat Vito, pucao je i na njega, ali je hitac, srećom, završio u štoku. - Osumnjičeni se brani šutnjom i određen mu je 30-dnevni pritvor, kaže županijska tužiteljica Štefica Lakičević.

Obiteljska tragedija u Gabeli i dalje je glavna tema svih rasprava u čapljinskom kraju. Rodbina i prijatelji, koji su jučer na mjesnom groblju pokopali Marka, pokušavaju dokučiti razloge zbog kojih se Ilija odlučio na najtragičniji način okončati višegodišnje nesuglasice i svađe s bratom.

Obiteljska tragedija

I jučer su se mogla čuti oprečna stajališta o tome tko je glavni krivac za ovaj nemili događaj. Mnogi su mišljenja kako je pokojni Marko zbog ratnog PTSP-a i konzumiranja alkohola bio sklon izazivanju incidenata te sukoba s Ilijom, dugogodišnjim moreplovcem. No, ima dosta onih koji tvrde da ubijeni Marko nikoga nije zavio u crno i da nije stvarao neke tragične situacije. Unatoč svemu, mnogima nije jasno zašto se Ilija odlučio usmrtiti brata pucnjem u glavu, tj. što je Marko toliko skrivio da mu se na tako okrutan način okonča život. Istražitelji čekaju rezultate balističkog vještačenja pištolja koji je Ilija odbacio nakon pucnjave.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

GR
gromCH
20:17 17.05.2010.

Ko ne poznaje Gabelu tome se nemoze objasniti dogadaji..............zalosno