oslijepio pilota

Uperio laser u putnički zrakoplov pa dobio 2,5 godina zatvora

Foto: www.wickedlasers.com
Uperio laser u putnički zrakoplov pa dobio 2,5 godina zatvora
26.03.2013.
u 21:43
Okrivljeni Adam Gardenhire prošle godine laserom je ''gađao'' putnički zrakoplov koji je slijetao u zračnu luku Bob Hope u Burbanku. Zeleno svjetlo pogodilo je pilota u oko te ga privremeno oslijepilo
Pogledaj originalni članak

Devetnaestogodišnjem Amerikancu iz Sjevernog Hollywooda izrečena je kazna zatvora u trajanju od 2,5 godina jer je uperio laser u putnički zrakoplov u letu.

Okrivljeni Adam Gardenhire prošle godine laserom je ''gađao'' putnički zrakoplov koji je slijetao u zračnu luku Bob Hope u Burbanku. Zeleno svjetlo pogodilo je pilota u oko te ga privremeno oslijepilo. Wire piše da je zrake kasnije uperio i u policijskih helikopter koji je bio poslan da istraži incident, no one nisu onesposobile pilota.

Iako su tužitelji tražili ''samo'' godinu dana zatvora, sudac Stephen V. Wilson kojeg je imenovao bivši predsjednik Ronald Raegan bio je neumoljiv.

- Sudac je u ovom slučaju osjetio da mora pokazati javnosti kako ovo nije šala već ozbiljan prekršaj - komentirao je državni tužitelj iz Los Angelesa. Gardenhire će ostati na slobodi sve do saslušanja žalbe sljedećeg mjeseca.

>>Ruski zrakoplovi na meti ručnih lasera koji ih "gađaju" s tla

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.