Odlazak

Umro Steve Jobs, čovjek koji je promijenio svijet tehnologije

Foto: 'BECK DIEFENBACH'
Umro Steve Jobs, čovjek koji je promijenio svijet tehnologije
06.10.2011.
u 07:44
Legendarni osnivač Applea umro je sinoć nakon teške bolesti u 56. godini. Umro je mirno, izvijestili su članovi obitelji koji su bili uz njega.
Pogledaj originalni članak

Steve Jobs, osnivač i bivši predsjednik uprave Applea koji je izmislio i majstorski prodao svaki elegantan gadget koji je izumio, od osobnog  računala do iPoda i iPhonea, umro je u srijedu. Imao je 56 godina. Otišao je čovjek koji je promijenio svijet tehnologije i njene primjene u svakodnevnom životu.

 Umro je mirno, navodi se u priopćenju članova obitelji koji su kazali kako su bili s njim u trenutku njegove smrti.

 – Steveove genijalnost, strast i energija bile su izvor nebrojenih inovacija koju su obogatile i poboljšale živote svih nas – piše u Appleovu priopćenju .

– Svijet je neizmjerno bolje mjesto upravo zbog Stevea.

 Ispred Appleova sjedišta u Cupertinu tri su zastave – američka, kalifornijska i Appleova zastava – sada na pola koplja.

 – Oni od nas koji su bili dovoljno sretni da su poznavali Stevea i i radili njim izgubili su dragog prijatelja i mentora s nadahnućem – napisao je njegov nasljednik Tim Cook u e-mailu zaposlenicima.
– Steve iza sebe ostavlja tvrtku koju je samo on mogao izgraditi, a njegov duh zauvijek će biti temelj Applea.

 Poslove je počeo u srednjoj školi s prijateljem u garaži u Silicijskoj dolini još 1976., no bio je prisiljen otići deset godina kasnije i vratio se 1997. kako bi spasio tvrtku. Tijekom drugog mandata izgradio je najvredniju tehnološku tvrtku u svijetu s tržišnom vrijednošću od 351 milijarde dolara.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BO
bonsai
16:29 18.10.2011.

pricaju da je bio veliki skrtonja koliko god je dobroga proizveo ! kada nije imao i kada su tek poceli stvarati razumljivo da ne mozes poklanjati novac ali kasnije se enormno obogatio i opet nije ni centa davao potrebitima , tako barem kazu !