Još jedan poraz

Umor i ozljede učinile svoje, Italija u završnici slomila BiH

Umor i ozljede učinile svoje, Italija u završnici slomila BiH
30.08.2013.
u 10:57
Zadnje provjere igraju se protiv slabijih protivnika kako bi se u pobjedničkom ritmu ušlo u natjecanje koje slijedi
Pogledaj originalni članak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon Grčke, doživjela je i drugi poraz na Acropolis kupu koji je sinoć završen u Ateni. Sastav Ace Petrovića izgubio je 73:62 od Italije u susretu koji je prelomljen u posljednjoj četvrtini.

Ponestalo snage

Igrači BiH dok su imali snage dobro su se nosili protiv talijanskih igrača. No, u završnici umor, a i ozljede Wrighta, Đedovića, te odranije i Stipanovića koji nije ulazio u igru, učinili su svoje. Na početku posljednje dionice BiH je imala prednost 55:54 ali su nakon toga talijanski košarkaši napravili niz od 10:0 i lagano susret priveli kraju. U tom razdoblju igre košarkaši BiH ubacili su svega 10 poena. Po prvi puta u jednom od pripremnih susreta u sastavu BiH kapetan Teletović nije bio najučinkovitiji. Wright je ubacio 16 poena, Šutalo 12, Teletović i Gordić dodali su po 10 poena. Svoj nastup na Acropolis kupu sastav BiH završio je sinošnjim susretom protiv Litve. -Nakon odličnog nastupa na turniru u Njemačkoj, turnir u Grčkoj bio je previše jak za zadnju provjeru. Slijedi nam 2-3 dana priprema u Sarajevu, pa potom 2-3 dana priprema u Sloveniji. Trebat će nam oformiti bolnicu, masažu i da se u cijelosti oporavimo za nastup Sloveniji, kazao je izbornik Aco Petrović dosta zabrinut nakon zdravstvenih problema koji su se javili u reprezentaciji.

Pogrešan raspored?

Koliko je u pravu izbornik Petrović govori i podatak da je reprezentacija BiH od 23. do 29. rujna odigrala šest oglednih susreta. Turnir u Ateni će pokazati koliko su bili u pravu oni koji su pravili takav raspored oglednih susreta. Iskustvo govori da se posljednje provjerene utakmice igraju protiv slabijih protivnika kako bi se u pobjedničkom ritmu ušlo u natjecanje koje slijedi. No, sve će se ubrzo znati jer do početka Europskog prvenstva ostalo je pet-šest dana. U drugom kolu Acropolis kupa u Ateni, Grčka je postigla još jednu uvjerljivu pobjedu. Grci su s 80:62 nadigrali Litvu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.