Lažna uzbuna

Umjesto bombe, vodenim topom ‘uništili’ vodovodne cijevi

Umjesto bombe, vodenim topom ‘uništili’ vodovodne cijevi
22.01.2013.
u 11:03
Policija
 blokirala kvart u središtu grada zbog sporne vrećice ispred konobe
Pogledaj originalni članak

Velika uzbuna dogodila se jučer ujutro u mostarskoj Ulici Husnije Repca, u blizini ureda OHR-a, ispred konobe ‘Boncampo’ u prizemlju stambene zgrade na bulevaru u središtu grada, gdje je policiji dojavljeno da je pronađena “eksplozivna naprava”.

- Četiri štapina s mobitelom kao okidačem nalazili su se skriveni u vrećici u uređenom dijelu stambenog objekta, a ‘nepoznati paket’ pronašao je sam vlasnik, te je odmah pozvao policiju. Specijalna policijska jedinica je “vodenim topom” demontirala je snažnu napravu u 11 sati. Za vrijeme uklanjanja stanovnicima okolnih zgrada nije bio dopušten izlazak i ulazak, a šire područje oko zgrada je bilo blokirano. U neposrednoj blizini su i prostori Udruge za poduzetništvo i posao LiNK Mostar, dječji vrtić, te Županijski odbor SDA Mostar - prepričavali su uznemireni stanovnici. Međutim, prvim vještačenjem se utvrdilo da se u spornoj vrećici nalazile četiri komada vodovodnih cijeci umotanih u žicu, stari mobitel i rukavica. Dakle, ni traga o paklenoj napravi.

“S obzirom na to da je policija procijenila da bi u slučaju detonacije došlo do veće materijalne štete i ugrožavanja ljudskih života, odlučili smo se da policija aktivira vodeni top kojim smo na siguran način uništili sumnjivu napravu. No, kasnije se ispostavilo da je u pitanju lažna uzbuna- kazao je glasnogovornik Srećko Bošnjak. Na temelju fragmenata, ostataka na mjestu događaja, policija će pokušati utvrditi ‘šaljivog bombaša’, što je izazvao nepotrebnu uznemirenje građana kojima su već oči pune straha.

Podsjetimo, Mostarce je prije nekoliko dana uzbunila eksplozija kada je miniran “ljiljan” na spomeniku pripadnicima Armije RBiH, a nakon toga i lažna dojava o bombi u Mepas Mallu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ŠK
škripari
18:59 22.01.2013.

Ovo je postao OPASAN i nesiguran GRAD bit če posla za policiju ali nije ni čudo u kakvoj zemlji živimo može netko iz RS doć i bacit bombu I pobjeć soli mu narep tako isto i ovi koji ruše Mostar a žive u njemu i prepadaju narod nemožete nas prepast mi smo bili u ratu a djeca to nisu zaslužila to mogu samo seljaci koji su šljegli sa planine i šuma