POSJET

Ulaskom Hrvatske u EU poboljšat će se odnos s bh. Hrvatima

Foto: VL FOTO
Ulaskom Hrvatske u EU poboljšat će se odnos s bh. Hrvatima
18.06.2011.
u 16:04
Kardinal Vinko Puljić i biskup Franjo Komarica razgovarali s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor
Pogledaj originalni članak

Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor sastala se s kardinalom Vinkom Puljićem, nadbiskupom vrhbosanskim, i banjolučkim biskupom msgr. Franjom Komaricom. Puljić i Komarica zahvalili su premijerki Kosor na izradbi Strategije o odnosima Hrvatske s Hrvatima izvan Hrvatske te su istaknuli potrebu što skorijeg donošenja zakona koji će provesti mjere iz strategije, ističe se u priopćenju.

To će, kako su kazali, donijeti novi prostor za bolju suradnju, posebno na gospodarskom planu. Hrvati u BiH u iznimno su teškoj situaciji, bez infrastrukture, bez radnih mjesta, a nerijetko i bez temeljnih ljudskih prava, što je osnova za ravnopravnost u BiH. Pomagati Hrvatima u BiH naša je ustavna obveza, rekla je predsjednica Vlade RH Kosor i dodala da će završetkom svojih pregovora za ulazak u EU RH dobiti novu poziciju u odnosu na BiH, što će se pozitivno odraziti na potporu Hrvatima u toj zemlji.

Kardinal Puljić i biskup Komarica pozvali su predsjednicu Vlade RH da posjeti BiH te da otvori 8. gospodarski forum u organizaciji Caritasa i Udruge Hrvata Prsten.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.