vrijednog milijun kn

Uhićena petorka koja je iz BiH prošvercala 2,5 kg heroina

Foto: PU ZG
Uhićena petorka koja je iz BiH prošvercala 2,5 kg heroina
27.09.2013.
u 15:52
Njih se sumnjiči da su od početka 2013. do 26.rujna, na području BiH i RH, organizirali zajedničko djelovanje radi kontinuirane nabave i krijumčarenja većih količina heroina iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku
Pogledaj originalni članak

Policijski službenici PNUSKOK-a, Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Split, zajedno sa Službom kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Državnom agencijom za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA BiH) te u koordinaciji sa Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad petoricom hrvatskih državljana zbog postojanja osnovanih sumnja da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prodaje droge, javlja dubrovačko-neretvanska policija.

Njih se sumnjiči da su od početka 2013. do 26.rujna, na području BiH i RH, organizirali zajedničko djelovanje radi kontinuirane nabave i krijumčarenja većih količina heroina iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku te njegove daljnje preprodaje na području Dubrovnika i Imotskog. U spomenutom razdoblju prokrijumčarili su i preprodali najmanje 2,5 kilograma heroina, čija se vrijednost na ilegalnom tržištu procjenjuje na oko milijun kuna.

Tijekom jučerašnjeg dana na području Dubrovnika uhićene su četiri, a na području Imotskog jedna osoba. Obavljenim pretragama stanova dvojice uhićenih s područja Dubrovnika pronađeno je i od istih oduzeto: veća količina domaćeg i stranog novca, pet PVC vrećica s ukupno 64,8 grama marihuane, 9 tableta s liste opojnih droga i 23 komada streljiva različitog kalibra.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja petorica hrvatskih državljana privedena su pritvorskom nadzorniku, a protiv istih je podnesena kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

>>Razbijen dilerski lanac: Uhićena makarska petorka

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.