ISTRAGA

Uhićena dva navijača, a Širokom 20.000 KM kazne

Foto: VL FOTO
Uhićena dva navijača, a Širokom 20.000 KM kazne
12.11.2010.
u 08:27
Posljednju utakmicu prvog dijela sezone na Pecari neće biti gledatelja zbog kazne
Pogledaj originalni članak

Nakon incidenta s nacističkom zastavom na tribinama stadiona Pecara za vrijeme utakmice Premijer lige BiH između Širokog Brijega i Sarajeva, policija Zapadnohercegovačke županije privela je dvije osobe. Kako doznajemo, radi se o Zvonimiru Kožulu (1985.) i Stanislavu Soldi (1986.), koji su priznali da su držali zastavu. Ipak, njih dvojica su opovrgnula da su zastavu unijeli na stadion, nego su ustvrdili da su je zatekli na tribinama stadiona.

Istraga i dalje traje


Osim spomenute dvojice, policija u ZHŽ-u još traga za ostalim osobama koje će biti privedene u ovoj istrazi, a očekuje se da će na ispitivanju biti još minimalno tri osobe koje su bile uključene u ovaj incident. - Trenutno i dalje prikupljamo dokaze i na temelju podataka koje očekujemo da ćemo dobiti, nastojat ćemo pronaći i ostale osobe koje su sudjelovale u ovom događaju - rekli su nam službenici koji su uključeni u spomenutu istragu. Privedeni Kožul i Soldo će vjerojatno biti kažnjeni sukladno Zakonu o remećenju javnog reda i mira. Zakonski propisi za ovakve slučajeve predviđaju kazne od 700 do 1500 maraka, a sankcijama će biti podvrgnuti i ostali sudionici ovoga događaja.

Osude sa svih strana

Osude ovoga događaja su stigle sa svih strana, a naravno i iz samog Širokog Brijega. Navijači Širokog Brijega Škripari su priopćili se u ovoj situaciji radi o potezu neodgovornog pojedinca ili skupine navijača, što svakako ne odražava mišljenje ove navijačke skupine.

- Riječ je o nepromišljenom potezu pojedinca koji je spomenutu zastavu donio na ovu utakmicu, ali isto tako to ne bi trebao biti razlog da se sada osuđuju svi pripadnici Škripara. Ne ponovilo se, jer nismo nikakva nacistička ili fašistička organizacija kakvom nas određeni mediji žele prikazati - poručili su Škripari. Osim što su kažnjeni pojedinci kažnjen je i klub. Nakon višesatne sjednice Disciplinskog povjerenstva NS-a BiH Širokom je određena kazna od 20.000 maraka i jedna utakmica bez gledatelja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

PA
park
14:03 19.11.2010.

Još nam samo fali Pavelić i svi smo na broju .