Derbi

U Zrinjskom se nadaju da će upaliti šok-te rapija

U Zrinjskom se nadaju da će upaliti šok-te rapija
03.04.2013.
u 11:05
Ulog je velik. Pobjednik dolazi na samo korak od osvajanja trofeja
Pogledaj originalni članak

Pred Zrinjskim je utakmica sezone. Željezničar će pod Bijelim brijegom gostovati u 17 sati. Plemići imaju solidan rezultat iz prvog susreta (0:0), ali s obzirom na sve okolnosti u klubu u zadnjih nekoliko dana mostarski sastav neće biti u ulozi favorita. Novi šef stručnog stožera Branko Karačić momčad je počeo upoznavati dva dana prije ove utakmice.

Pomoć


Morat će se Karačić pouzdati možda više u svoje pomoćnike prilikom odabira najboljih 11 igrača za susret sa Željezničarem. Njegov prvi pomoćnik u stručnom stožeru je Dalibor Daba Cvitanović, kojeg starije generacije pamte kao odličnog igrača Veleža, ali i paklenog malonogometaša Mostarskih kiša. U svoje vrijeme nije bilo igrača kojeg Daba nije mogao “nacrtati”. Vidjet će to vjerojatno i na treninzima igrači Zrinjskog koji se s njim usude okušati u nekim igrama jedan na jedan... Drugi Karačićev pomoćnik za sadašnje igrače je možda i veći igrački autoritet, bivši kapetan Zrinjskog Mario Maka Ivanković. Njega mnogi sadašnji igrači poznaju kao suigrača.

- Dogovorili smo se za pola sata. Tu sam da pomognem klubu, igračima i upravi. Pred nama je važna utakmica sa Željezničarem i već nastojimo šok-terapijom pripremiti momke za taj susret. Sigurno da imamo naše izglede. Nastojimo novom šefu struke Karačiću biti od što je moguće veće koristi - kazao nam je Ivanković.

Popularni Maka je svjestan kako je nova uloga za njega, također, poseban izazov.

- Sve mi je nekako neobično. Nekad sam se u svlačionici presvlačio kao nogometaš, a sada kao trener. Primijetio sam kako je mojim kolegama iz momčadi drago što sam sada tu kao trener. Nadam se da ću svoj novi posao obavljati na način na koji ću moći doprinijeti mom klubu - zaključio je Ivanković.

Za razliku od prvog susreta polufinala Kupa između Željezničara i Zrinjskog, koji je odigran na Grbavici, plavi u Mostar dolaze u boljem raspoloženju. Iza igrača aktualnog prvaka BiH su dvije pobjede u prvenstvu, a igra protiv GOŠK-a nagovještava da se i u Mostaru mogu nadati prolazu u finale. No, vratimo se kratko Grbavici i mečevima protiv Travnika, Zrinjskog i Zvijezde, u kojima je plavima “glavu iznad vode” držao vratar Marijan Antolović. Da nije bilo njegovih dobrih odbrana, danas bi Željezničar u Mostar putovao sa zaostatkom i prolaz u finale sveo bi se tek na teoretske izglede.

- Nisam ja bitan, već napadači. Moramo zabiti gol, ako želimo dalje - kazao nam je Antolović, te još dodao:

- Ne vjerujem da će doći do jedanaesteraca, jer sam uvjeren da ćemo zabiti pogodak - kaže vratar plavih i na upit tko bi mogao presuditi.

Težak posao

Antolović uopće ne misli kako će misija prolaska u finale biti lagana...

- U Mostaru nam odgovara sve osim poraza, a znam da i Zrinjski jako mnogo polaže u ovu utakmicu. Bit će otvoreno do kraja, ali ako brzo damo pogodak, mogli bismo već na početku doći do prednosti, što bi nam mnogo olakšalo to gostovanje. U prvenstvu smo protiv Zrinjskog odigrali dosta loše, gotovo bez ijedne prigode, ali ne vjerujem da možemo ponoviti tako loš meč. Protiv GOŠK-a u prvenstvu smo dobro izgledali i vjerujem da je ta utakmica bila nagovještaj izlaska iz neke male krize - nada se Antolović, koji vjeruje da neće imati previše posla.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.