Narušen ugled

U vijestima nazvali pilota 'Zlo i Nao - pako' pa zaradili tužbu

Foto: Luka Klun
Bačve na Žitnjaku
16.07.2013.
u 12:36
Voditeljica televizijske postaje KTVU nasjela je na nečiju šalu i u podnevnim vijestima pročitala izmišljena imena četvorice pilota, uključujući 'Sum Ting Wong' (Zloi Nao Pako) i 'Wi Tu Low' (Mijako Nisko).
Pogledaj originalni članak

'Odlučili smo tužiti KTVU jer Asiana Airlines smatra da su njihove vijesti oklevetale naše pilote i naštetile ugledu tvrtke', poručili su iz te zrakoplovne tvrtke. 

Najavili su da će tužiti američku televizijsku postaju zbog, kako kažu, rasističkog gafa, odnosno objave izmišljenih netočnih i uvredljivih imena četvorice pilota zrakoplova koji se srušio početkom srpnja u zračnoj luci u San Franciscu, piše Mirror

Voditeljica televizijske postaje KTVU nasjela je na nečiju šalu i u podnevnim vijestima pročitala izmišljena imena četvorice pilota: Sum Ting Wong (Zloi Nao Pako), Wi Tu Low (Mijako Nisko), Ho Lee Fuk i Bang Ding Ow. Dok je čitala vijesti uopće nije primijetila da imena koja izgovara na engleskom zvuče posprdno te je čak rekla da su ti identiteti članova posade potvrđeni iz NTSB-a.

– Imena pilota koje smo pročitali u vijestima prije nekoliko trenutaka nisu točna, iako su nam jutros potvrđena iz NTSB-a, ispričala se gledateljima voditeljica vijesti nekoliko trenutaka poslije. – Jako nam je žao i uvjeravamo vas da se ovakva pogreška neće ponoviti.

Isprika je stigla i iz NTSB-a, odakle su napomenuli da je imena potvrdio pripravnik koji nije imao za to ovlasti.

U roku od nekoliko sati snimka tih vijesti osvanula je na internetu i izazvala zgražanje i ismijavanje.

– Odlučili smo tužiti KTVU jer Asiana Airlines smatra da su njihove vijesti oklevetale naše pilote i naštetile ugledu tvrtke – rekao je glasnogovornik tvrtke Kiwon Suh.

Zasad nema informacija o tome tko je izmislio uvredljiva imena.

>>Preminula treća žrtva stravične avionske nesreće u San Franciscu

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.