Obračun?

U središtu Beograda ubijen brat Luke Bojovića, vođe "zemunaca"

Foto: Screenshot OCCRP
U središtu Beograda ubijen brat Luke Bojovića, vođe "zemunaca"
29.04.2013.
u 09:32
Ubijeni Bojović imao je prostrijelne rane glave, grudi, trbuha i podlaktice i zatečen je bez svijesti
Pogledaj originalni članak

U pucnjavi koja se rano jutros dogodila u središtu Beograda ubijen je Nikola Bojović, brat jednog od vođa "zemunskog klana" Luke Bojovića, piše Blic.

Ubojstvo se dogodilo u Ulici Carice Milice, a prema riječima liječnice Hitne pomoći, ubijeni Bojović imao je prostrijelne rane glave, grudi, trbuha i podlaktice i zatečen je bez svijesti.

Policija je zatvorila mjesto zločina, a detaljnije informacije bit će poznate nakon završetka očevida.

Podsjetimo, španjolska policija privela je Luku Bojovića (38) zvanog Pekar u veljači prošle godine, zloglasnog srpskog kriminalca kojeg se smatra odgovornim za niz ubojstava na Balkanu.

Osim Bojovića uhićeni su i Vladimir Milisavljević zvani Vlada Budala, Siniša Petrić Zenica i Vladimir Mijanović zvani Zuba. Njih trojica uhićeni su u Veneciji gdje im je određen pritvor.

Član ''zemunskog klana'' preuzeo je glavnu ulogu nad ozloglašenom kriminalnom organizacijom nakon akcije ''Sablja'' kojom je srpska policija prije nekoliko godina uhitila i ubila nekoliko šefova mafijaških organizacija u zemlji.

Bojovića se sumnjiči da je od 2004. do 2010. naredio ubojstva nekoliko najmoćnijih srpskih mafijaša te da je sudjelovao u ukupno 20 drugih ubojstava u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Nizozemskoj i Španjolskoj. U Nizozemskoj je bio umješan u trgovinu drogom te je surađivao sa suparnicima Sretena Jocića poznatijeg pod nadimkom Joca Amsterdam. Po njihovu je nalogu navodno likvidirao nekoliko Jocićevih suradnika i kumova.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.