ZASJEDA

U spektakularnoj akciji policije u Mostaru zapljenen heroin

Foto: VL FOTO
U spektakularnoj akciji policije u Mostaru zapljenen heroin
09.04.2011.
u 10:40
Inspektori Odjela za posebne namjene MUP-a HNŽ-a uhitili su Damira Vašičeka zvanog Vilko (28) i Bojana Puvaču zvanog Kora (32) iz Mostara te Željka Jurića (28) iz Konjica
Pogledaj originalni članak

U spektakularnoj akciji pripadnika Odjela za posebne namjene MUP-a HNŽ-a uhićeni su Damir Vašiček zvani Vilko (28) i Bojan Puvača zvani Kora (32) iz Mostara te Željko Jurić (28) iz Konjica. Naime, pred očima prikrivenih inspektora, Vilko je preksinoć oko 21. 30 sati u Ulici braće Lakišića predao kilogram heroina Juriću i otišao, a ovaj je polovicu odmah dao Kori koji je bio za upravljačem honde crvene boje (457-J-095). Dok se vraćao po drugu polovicu, koju se nalazila u vrećici pokraj kontejnera zajedno s preciznom digitalnom vagom, inspektori su ih zaskočili. Nakon toga Kora kroz prozor odbacuje pola kilograma heroina i stiska po gasu, ali je pri pokušaju bijega samo udario u policijsko vozilo bez obilježja, škodu feliciju (252- K- 711).

Petorica na jednog

Petorica su ga izvukla iz honde i vezala na ulici. Ubrzo je u jednom kafiću uhićen i Vilko, koji je za pojasom imao pištolj marke CZ 99 s dva spremnika streljiva. Kako je potvrdio načelnik Ramiz Hasić u prisutnosti ravnatelj Amira Begića, tjedan ranije je bilo zaplijenjeno 200 grama heroina, što podiže ukupnu vrijednost policijskog plijena na 80.000 KM. Za razliku od Kore, koji je već godinama registrirani narkoman, Jurić se dosad nije spominjao kao diler droge. Lani je izašao iz zatvora nakon odležanih 3,5 godina zbog krađa i razbojstava počinjenih u Konjicu te se nastanio u Mostaru. Zanimljivo je da su i njegova braća blizanci također bili u zatvoru. Jedan je završio iza rešetaka zbog niza sitnih krađa pa je za jednog vikend-dopusta poslao izgledom sebi jako sličnog blizanca da ga ‘zamijeni’, ali se ovaj ipak nije najbolje snalazio među zatvorskim zidinama KPZ-a Mostar pa je pokušaj prijevara oko njihova identiteta bio brzo otkriven.

Vašiček zvani Vilko

S druge strane, Vilko je prije samo tjedan dana izašao iz pritvora Suda BiH, nakon što su ga prošlog mjeseca uhitili pripadnici SIPA-e, i to zbog nabave 200 grama heroina koji je pronađen kod jednog dilera u Livnu. Umjesto droge, kod njega je zatečeno šest mobitela. Istražitelji već dulje znaju da ulični dileri imaju programirane mobitele na samo jedan pozivni broj. Podsjetimo, uz Vilku, tada su u akciji Prenj 5 u Livnu uhićeni Anto Šesto, Tomislav Tomić, Rijad Hozo i Ivan Čačija, a u Ljubuškom Mirko Primorac i u Međugorju Alen Soldo i Jure Pavlović.

Kako su navodili iz Tužiteljstva BiH, sva osmorica su se sumnjičila za pripadnost organiziranoj skupini koja je drogu s teritorija Crne Gore krijumčarila u BiH i Hrvatsku. Vilko je već prethodno bio ‘odradio’ 10 mjeseci zatvora opet zbog 200 grama heroina koji su pronađeni kod drugog dilera u Mostaru. I za to se vrijeme spominjao jer je osumnjičen za paljevinu vozila svoga suparnika, koji ga je za zatvorskog dopusta prethodno udario. Nakon toga mu je netko bacio bombu pred roditeljsku kuću u središtu grada. Počinitelj još nije otkriven. Kako smo pisali još 2008. godine, uhićivan je i nakon ubojstva Emira Hadžića s kojim je bio u prijateljskim odnosima. On ga je navodno i posljednji vidio živa.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.