srčani problemi

U osječkoj bolnici jutros preminuo Đuro Brodarac

Foto: Dino Stanin/Pixsell
U osječkoj bolnici jutros preminuo Đuro Brodarac
Autori sl/VLM, dp/VLM
13.07.2011.
u 09:23
Odvjetnik Šale: Brodarca su ubili, držali su ga u nehumanim uvjetima, a znali su da je bolestan
Pogledaj originalni članak

Đuro Brodarac preminuo je jutros u 8.25 sati u osječkoj bolnici od srčanih tegoba, službeno je potvrđeno.

Brodarac je jučer doveden u KBC Osijek zbog srčanih problema. Žalio se na bolove u prsima.

U bolnicu prebačen iz pritvora

S odjela kardiologije Brodarac je oko ponoći bio prebačen na odjel intenzivne njege. Zatražena je kompletna medicinska dokumentacija i sudsko-medicinska obdukcija, obavijestio je Županijski sud u Osijeku.

U bolnicu je Brodarac doveden iz pritvora osječkog zatvora u kojem se nalazio tri tjedna, od kada je uhićen zbog sumnje na ratni zločin na sisačkom području.

Odvjetnik tvrdi da je Brodarac ubijen

– Hrvatski general, župan i hrvatski političar koji je stvarao ovu državu ubijen je na način koji nije klasične naravi. General Brodarac pritvoren je, za što nije bilo potrebe jer smo predlagali ono što zakon nalaže, da je pritvor posljednja stvar ako se može primijeniti kućni pritvor, dakle izuzetak, što ovdje nije učinjeno – kazao je vidno potreseni Brodarčev odvjetnik Petar Šale.

Istaknuo je da su predali cijelu medicinsku dokumentaciju iz koje je "nedvojbeno utvrđeno da Brodarac ima visok tlak 180/110 te da je šećeraš koji prima više od 12 lijekova".

– I strpali su ga u ćeliju od šest metara sa šest ljudi na +45. Logično je bilo da će rezultat toga najvjerojatnije biti ovaj, ali sam siguran da su oni to očekivali i znali kako će se to dogoditi. Sva odgovornost za ovo ubojstvo pada na ovu državu i ovaj sustav kažnjavanja, jer u ovako neljudskim i nehumanim uvjetima držati nacionalne heroje zaista je sramotno. Mislim da ni pokojni Đuro nije sretan što je sudjelovao u stvaranju ovakve države – zaključio je Šale dodavši da će o mogućim tužbama protiv države i sustava, odnosno daljnjim koracima odlučivati obitelj pokojnog Brodarca koja je jutros također doputovala u Osijek.

Odvjetnici će provesti i posebno vještačenje da bi utvrdili okolnosti smrti.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.