PREDŠKOLSTVO

U novi vrtić uselili mali ‘stanari’ i prije njegova službenog otvorenja

Foto: VL FOTO
U novi vrtić uselili mali ‘stanari’ i prije njegova službenog otvorenja
02.07.2011.
u 16:26
Ukupna vrijednost investicije bila je oko 530.000 do 540.000 konvertibilnih maraka
Pogledaj originalni članak

Premda još nije službeno, bolje reći svečano otvoren, u novi objekt Dječjeg vrtića Tomislavgrad već su uselili mali ‘stanovnici’. Iako kapacitet novog vrtića nije veći od starog montažnog objekta, valja reći da se radi o prvoj fazi projekta, te da će i stara zgrada ostati u funkciji sve do realizacije druge faze izgradnje gradskog dječjega vrtića. Ako se izuzme dio radova vezanih za izlijevanje ploče za novi objekt koji je prvobitno bio namijenjen djeci sa poteško??ama u razvoju, vrijednih 10.000 do 15.000 eura koje je donirao bračni par Anica i Robert Kovač, nova zgrada dječjeg vrtića sagrađena je isključivo općinskim sredstvima, kazao nam je općinski načelnik Ivan Vukadin.

Bračni par Kovač

Naš sugovornik je istaknu da je prvobitno potpisani ugovor iznosio nešto malo preko 470.000 maraka, te dodao: - Nakon završetka radova i onih nepredviđenih dodatnih radova koji su, nažalost, posljedica svih naših projekata, ali su urađene i one nekakve stvari vezano za uređenje okoliša, ukupna vrijednost investicije bila je nekih 530.000 - 540.000 KM.

Starom montažnom objektu istekao je i vremenski rok trajanja budući da je otvoren 1982. godine, a tijekom prošloga rata izravno je pogođen tenkovskom granatom, tako da je saniran u nekoliko navrata. Međutim, vrtić je i dalje bio neuvjetan za djecu, skučen, bez toplotne izolacije, kazala nam je ravnateljica Ljilja Dilber i dodala: - Znači bilo je krajnje vrijeme i zadnji čas da se nešto napravi i evo, konačno se to dogodilo, i hvala Bogu da smo se preselili u jedan ovako lijepi i čvrsti objekt, koji je uvjetan i ugodan za boravak i djece i djelatnika - kazala je.

Osamdeset mališana

Dio opreme prenesen je iz starog vrtića, dok je ostali dio namještaja kupljen, među ostalim i iz vlastitih sredstava ostvarenih od uplata roditelja korisnika vrtićkih usluga, a dio sredstava donacija je Vlade RH u iznosu od nekih 10.500 KM. U vrtiću je smješteno 80-tak mališana. Napravili smo za uspomenu i jednu snimku uposlenika sa ravnateljicom i dvoje djece koja nisu mogla spavati. Izraz njihovih lica dovoljno govori o tome kako se osjećaju i što misle o novom objektu čije će svečano otvaranje biti za Dan općine, 8. srpnja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.