kriza u libiji

U najjačem napadu NATO-a na Tripoli ranjeno 45 osoba

Foto: Reuters/PIXSELL
libija (1)
Foto: AFP/PIXSELL
libija (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
libija (1)
25.04.2011.
u 09:15
NATO je izvijestio kako se nastavlja bombardiranje zapovjednih i kontrolnih točaka.
Pogledaj originalni članak

Zračni napad pod vodstvom NATO saveza koji je započeo nešto poslije ponoći u noći na ponedjeljak dobrano je oštetio sjedište pukovnika Gadafija u glavnom libijskom gradu Tripoliju, javlja BBC.

Na Tripoli su ispaljene dvije snažne rakete koje su razrušile Gadafijevu rezidenciju u Bab al-Aziziju, a nedavno je uništen i podzemni bunker koji se tamo nalazi. Dopisnici izvještavaju kao su ove eksplozije među najjačima što su dosad pogodile Tripoli.

NATO je propćio kako se nastavlja bombardiranje zapovjednih i kontrolnih točaka, posebno s obzirom na to koliko pukovnik Gadafi sve ustrajnije radi na gušenju pobune.

Gadafijeve pristaše proveli su strane novinare, nakon bombardiranja, razrušenom rezidencijom u Bab al-Aziziju. Jedan od službenika lojalnih pukovniku kazao je novinarima kako je u savezničkom bombradiranju ozlijeđeno 45 osoba, a od toga ih je 15 s teškim ozljedama.

Gadafijeve pristaše smatraju i da je posljednji napad saveznika zapravo pokušaj da se smakne njihov vođa, te odbijaju napustiti Tripoli i Gadafija unatoč upozorenjima NATO-a da to čim prije učine.

Nedjelja je, pak, protekla u sukobima u gradu Misrati na zapadu. U bombardiranju kojega su započeli Gadafijevi lojalistipoginulo je najmanje 16, a ozlijeđena je 71 osoba.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.