ZBRAJANJE PODATAKA

U krađi limuzina u BiH bio i policajac iz Srbije

Foto: VL FOTO
U krađi limuzina u BiH bio i policajac iz Srbije
12.01.2011.
u 09:03
Do sada je pronađeno najmanje 21 ukradeno vozilo, provalnički alat, laptopi i elektronski dekoderi
Pogledaj originalni članak

U najvećoj združenoj policijskoj akciji kodnog naziva Kamen, usmjerenoj na razbijanje automafije u BiH, do sada je pronađeno najmanje 21 ukradeno vozilo, kažu iz Tužiteljstva BiH. Pronađena je i veća količina dokaznog materijala, uključujući alate, laptope i elektronske dekodere koji su korišteni za krađu više stotina skupocjenih vozila novije proizvodnje. Uhićeno je 36 sumnjivaca te pretreseno desetine lokacija u Sarajevu, Banjoj Luci, Tuzli, Mostaru, Kiseljaku, Grudama, Posušju, Širokom Brijegu... Među privedenima su Goran Pečaranin (29), koji slovi za jednog od organizatora krađe automobila u Sarajevu, kao i Šemsudin Hodžić (30) iz Hrasnice, te Damir Jažić (42), Berko Musa iz Š. Brijega, Ivica Karamatić zvani Ita iz Posušja, Željko Palac iz Gruda, Admir Kovačević iz Mostara, otac i sin Nikolića, Josip Rašo iz Kiseljaka... Pretreseno je i nekoliko autootpada te razbijene tri kriminalne skupine, koje su se godinama bavile krađom, krivotvorenjem dokumenata i distribucijom plijena.

U Srbiji je pritvoren policajac iz Kragujevca Veran Nedović, kao i Mirko Veličković iz Aranđelovca, Zoran Nikolić iz Smederevske Palanke, Zoran Đorđević i Mile Stanimirović iz Loznice te Milan Matić zvani Šaban iz mjesta Jasika kod Kruševca.

Osumnjičeni iz BiH su, nakon krađe, s krivotvorenim identifikacijskim oznakama carinili i prodavali na teritoriju BiH, a dio vozila je krijumčaren i u Srbiju, gdje su zaplijenjena četiri vozila koja će biti vraćena vlasnicima u BiH.

U Srbiji je privremeno oduzeto još 17 spornih vozila i četiri motocikla, koja su poslana na vještačenje. Uz krađe i krivotvorenje, spočitava im se i pranje novca.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

KI
kitikat
14:36 12.01.2011.

ma nemogu da vjerujem,policajac iz Srbije umijesan u kradju:-)

Avatar Panter2007
Panter2007
23:09 22.01.2011.

Ovoje fino cut kako Bosna radi i njihova Korumpirana POLICIJA!!!!!!!!!!! Sta je sa moga mercedesa sad gledam na slikakma imali moga medu njima.Trebam nazvat pitat mozda imam srece dami se vrati Pozzz Akciju vreme je da radite malo Murijaci. Cuj cuj drug Milicajac iz SRBIje Srbin dosao u kradu.Kad su Srbi radili posteno nikad!!!!!!!!!!