VEĆE CIJENE

U BiH ponovno skuplje cigarete za 20-50 feninga

Foto: VL FOTO
U BiH ponovno skuplje cigarete za 20-50 feninga
28.03.2012.
u 09:31
U kompaniji “Philip Morris” u Sarajevu su kratko rekli da je novo poskupljenje cigareta poslovna odluka
Pogledaj originalni članak

Iako su cigarete u BiH od 1. siječnja ove godine poskupile za 20 do 50 feninga po paklici, do poskupljenja je tada došlo zbog povećanja trošarina.

No, poskupljenja su nastavljena i ovog tjedna. Tako je, od 21 vrste cigareta koje u BiH distribuira kompanija Philip Morris ovog tjedna poskupilo njih 16, i to od deset do 40 feninga po jednoj paklici.

Nove veće cijene

Najviše su poskupile “Philip Morris 100”, gdje je nova cijena cigareta veća za 40 feninga i paklica sada košta 3,6 KM dok su cigarete “clasic gold” i “clasic blue” poskupile za 20 feninga, a isto toliko posku­pile su i cigarete “Philip Morris blue” i “Philip Morris reds”. Za vikend su na kioscima i trgovinama BiH osvanule i nove cijene tri vrste cigareta “Eve”, pa se tako “Eve divine slims”, “Eve mistic slim” i “Eve mint slims” umjesto stare cijene od tri marke, trenutačno prodaju za 3,1 KM.

Marlboro za 10 feninga

Cigarete “Marlboro flavore plus” poskupile su također za deset feninga i sada koštaju 3,9 KM po paklici, dok je pet vrsta cigareta “Bond” poskupilo za 20 feninga po paklici, rekao je Kovačević. Cigarete “Partner” i “Partner light” također prodaju po novoj cijeni, koja je za 20 feninga veća u odnosu na cijenu koja je formirana početkom godine. U kompaniji “Philip Morris” u Sarajevu jučer su kratko rekli da je novo poskupljenje cigareta poslovna odluka. Na kioscima se još mogu kupiti cigarete s markicom, na kojima je cijena iz 2011., iako se one prodaju po novim, većim cijenama. U UNO-u tvrde da trgovci imaju pravo prodavati cigarete sa starim markicama, ali su bili dužni popisati zalihe i platiti razliku trošarine.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.