Suđenje

Turković ustvrdio da seli u Afriku zbog mira

Turković ustvrdio da seli u Afriku zbog mira
15.03.2013.
u 10:23
Zijad Turković je ponovno tražio izuzeće suca, a nakon teških riječi, sudac ga je izbacio, sudnicu je skupa s njim napustio i branitelj Karkin
Pogledaj originalni članak

Nastavljeno je suđenje organizaciji Zijada Turkovića čiji se pojedini članovi terete za više likvidacija, međunarodnu trgovinu drogom, pljačku Sarajevskog aerodroma, otimanje dionica tvornice čarapa “Ključ” te pranje novca. Kao i na svim dosadašnjim ročištima, ni na ovom nije nedostajalo teških riječi i optužbi, a Turković je iskoristio ovu priliku kako bi verbalno napao predsjednika Sudskog vijeća Izu Tankića.

60 svjedoka

Turković je tražio da se sudac odmah izjasni o njegovom prijedlogu za saslušanje svjedoka među kojima ima, odvjetnika, tužitelja i političara, od kojih su mnogi saslušani kao svjedoci Tužiteljstva. - Objavite odluku. Tužiteljstvo je odbilo 60 naših svjedoka. Pod ovim uvjetima ne mogu pratiti suđenje. Remetite mi koncept obrane, ne znam s čime raspolažem – kazao je, na što je sudac odbio njegov zahtjev. - Tražim vaše izuzeće - izjavio je Turković ustvrdivši kako sudac “nije fer, pošten i korektan”. Odluku o izuzeću podržali su i Turkovićevi branitelji Fahrija i Rusmir Karkin zbog, prema njima, razumnih sumnji u ravnopravnost i nepristranost. Nakon toga je Turković krenuo u obračun sa sucem, koji ga je na kraju izbacio iz sudnice.

Seli u Afriku

- Namjerno kršite zakon. Namećete nam redoslijed svjedoka. Morat ću seliti u Afriku da nađem mir za svoju dušu - bjesnio je Turković na suca Tankića. Iako je to bilo jedno u nizu njegovih izbacivanja, na njegovu stranu je stao i branitelj koji je, unatoč prijetnji da bi mogao biti kažnjen, s njim napustio sudnicu. Prvo je Turković pri izbacivanju rekao Karkinu: “Fahrija, nemaš ni ti šta sjediti ovdje”. Karkin je odgovorio: “Nije mene izbacio, nego tebe, kaznit će nas”, na što je Turković odvratio: “Neka kazne”! Razgovor je čula i publika jer je mikrofon ostao uključen. - Imamo nalog klijenta da napustimo suđenje rekao je Karkin. Unatoč sučevu upozorenju, Karkin je otišao iz sudnice s tvrdnjom da smatra etičnim napuštanje suđenja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.