Potvrđena optužnica

Tukeša iz Stoca htio napraviti pet milijuna tableta ekstazija

Tukeša iz Stoca htio napraviti pet milijuna tableta ekstazija
20.05.2013.
u 09:51
Stočanin koji se 2003. našao na Bushovoj “crnoj listi” osoba kojima je zabranjen ulazak u SAD
Pogledaj originalni članak

Potvrđena je optužnica protiv Joze Perića Tukeše, optuženog da je iz Kine u kontejnerima pokušao prokrijumčariti tzv. prekorsur, sirovinu za izradu ekstazija, ukupne težine jedne tone. Uhićen je početkom godine u slovenskoj luci Kopar i izručen u Hrvatsku. Tukeša je inače pokušao preuzeti sisačku tvrtku Herbos, a u Zagrebu bi mu uskoro trebalo početi suđenje.

- Dolazio je u skupom automobilu koji do tada nitko od nas nikad nije vidio, odavao je dojam čovjeka koji brine kako će izgledati i htio je preuzeti našu tvrtku koja je u stečaju, no nismo znali da mu je jedini motiv bio da Herbos iskoristi za dopremu sirovine za izradu droge, ovako govore djelatnici sisačke tvrtke Herbos.

Količina koju je Perić naručio, po procjeni istražitelja, bila je dovoljna za najmanje pet milijuna tableta ekstazija, što bi bilo dovoljno za godišnju potrošnju te droge u cijeloj široj regiji. Uzmemo li u obzir cijenu tablete od 50 kuna, riječ je o mogućoj zaradi od čak 250 milijuna kuna. Pošiljka od njegovih pet velikih bačvi stigla je brodom zajedno s pedesetak drugih bačvi u kojima se nalazila sirovina za sisačku tvrtku Herbos koja se bavi proizvodnjom herbicida, boja i lakova.

Stočanin Jozo Perić Tukeša poznato je lice sa stranica crne kronike. Najpoznatiji je po osnivanju tržnice “Renner” u Stocu 1997. godine, koja je bila sjecište trgovaca i krijumčara iz Srbije, Crne Gore, Albanije, BiH i Hrvatske. Tržnica je bila najpoznatija po prodaji automobila, ali i druge sumnjive robe.

Kako je poznato, našao se 2003. godine na Bushovoj “crnoj listi” osoba kojima je zabranjen ulazak u SAD. Iz BiH je otišao 2000. godine, a nakon uhićenja postalo je vidljivo da je zadnjih 10 godina živio u Nizozemskoj, dok je za njim potjernicu zbog droga raspisala i njemačka policija. Jozo Perić ima hrvatsko i bh. državljanstvo.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.