podrhtavanje tla

Tri snažna potresa u Italiji, pod ruševinama petero poginulih

Foto: Screenshot: Sky.it TV
italija, potres
Foto: Screenshot: Sky.it
italija
Foto: Reutres/PIXSELL
potres,bologna,italija (1)
Foto: Reutres/PIXSELL
potres,bologna,italija (1)
Foto: REUTERS/PIXSELL
potres, italija (1)
Autori kh/VLM, jk/VLM
29.05.2012.
u 09:21
Potres koji je jutro pogodio sjevernu Italiju, osjetio se i u višim zgradama na području Zagreba, Rijeke i Pule. Pod ruševinama je pronađeno petero mrtvih, a brojne osobe su ozlijeđene
Pogledaj originalni članak

11.05 sati Broj žrtava popeo se na pet, javljaju talijanski mediji.

10.57 sati Još jedan potres jačine 4,7 stupnjeva po Richteru pogodio je Italiju u 10.27 sati s epicentrom u San Felice sul Panaru u blizini Modene.

10.52 sati Nekoliko je radnika zarobljeno u ruševinama tvornice u mjestu Medolla. Spašavanje je u tijeku.

10.45 sati Pronađeno je još dvoje mrtvih u ruševinama.

Građani Istre i središnje Hrvatske osjetili su jutros podrhtavanje tla. Potres jačine 5,8 stupnjeva po Richteru s epicentrom u Italiji osjetio se u višim zgradama na području Zagreba, Rijeke, Pule i drugih gradova.

Prema prvim informacijama, epicentar potresa koji je zatresao u 9 sati bio je u sjevernoj Italiji, u gradiću Emilia, 60-ak kilometara istočno od Parme. Potres se osjetio i u Milanu te u Bologni gdje su vlasti evakuirale ljude iz ureda. 

La Repubblica javlja da je oko 10.15 sati sjever Italije pogodio još jedan potres jačine 3,8 stupnjeva po Richteru, s epicentrom u Mirandoli.

U Modeni je poginula jedna osoba, a još ih je nekoliko ozlijeđeno, javljaju talijanski mediji. U gradiću Ostiglia urušila se škola, u mjestu Ponte Motta urušilo se nekoliko zgrada, a u Mirandoli crkva.

Državna služba za zaštitu i spašavanje primila je dojave nekolicine uznemirenih građana, no prema prvim informacijama u Hrvatskoj nema posljedica.

>> Vatrogasac pao sa zgrade nakon novog jakog potresa

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.