SALATA PREZAHTJEVAN

Tonel će biti najplaćeniji, a
 na meti modrih je i Mate Bilić

Foto: APF/Pixsell
Tonel će biti najplaćeniji, a
 na meti modrih je i Mate Bilić
29.08.2010.
u 08:02
Dinamo je odustao od Budimira te i dalje traži napadača. Slovan za Salatu traži više od milijun, a za Sylvestra i više od dva milijuna eura odštete pa su šanse da ih plavi kupe minimalne.
Pogledaj originalni članak

Prijelazni rok u Maksimiru opasno se zahuktao, jučer je u klubu bilo vrlo živo, a tako će, čini se, biti sve do kraja prijelaznog roka. Portugalac Tonel jučer je otišao iz Zagreba obavljena posla, odletio je u Lisabon po stvari i u Zagreb će se vratiti u ponedjeljak. Taj stoper i povremeni reprezentativac Portugala kojeg je u Maksimir doveo menadžer Danko Đikić, jučer ujutro prošao je liječničke preglede.

Skup je, uostalom u Sportingu je zarađivao 650.000 eura godišnje. Iz kluba u kojem je igrao pet godina želio je otići. Prije dva mjeseca Sporting je za njega tražio veliku odštetu. U međuvremenu je došao novi trener Paulo Sergio koji ga nije stavljao u momčad. Đikić je osigurao slobodne papire, pa Tonel dolazi bez odštete. Imao je još godinu dana ugovora, ali Sporting je procijenio da u tri dana prijelaznog roka neće dobiti nekakvu odštetu, a ovako se oslobodio 650.000 eura njegove plaće.

Salata bez začina

– Tražili smo iskusnog obrambenog igrača koji bi nam mogao pomoći. U tom igraču Sportinga dobili smo igrača koji je pet godina igrao u Ligi prvaka i Europskoj ligi. Mislim da smo napravili dobar posao – pričao je trener Dinama Vahid Halilhodžić.

Na meti modrih je i napadač Mate Bilić, koji bi ove sezone u Sportingu iz Gijona mogao biti tek treći napadač. U Maksimiru je bio slovački reprezentativac Kornel Salata. No, taj 25 godišnjak otišao je bez dogovora.

– Bio je ovdje na pregovorima i nismo se dogovorili – prenio je Ado Kožul što se događalo jučer prijepodne.

– Klub ima granice do kojih može ići. A u nogometu uvijek ima puno onih koji bi gricnuli dio kolača – opisao je Halilhodžić. Što bi moglo značiti da su se oko Salate pojavili nekakvi 'šleperi'. Iako, kad se zna tko vodi klub, nije nemoguće da se Salata opet pojavi. No teško je očekivati da će Slovan jako smanjiti odštetu, za Salatu traže više od milijun eura. Plavi čekaju da na pregovore dođe i Jakub Sylvestr, ali on je još skuplji, navodno više od dva milijuna eura, k tome ima i ponuda iz Njemačke.

Vaha bi još navijača

Navodno je opet aktualan igrač kijevskog Dinama na posudbi u St. Ettienneu Pape Diakhaté. No, pitanje je zašto bi plavi toliko plaćali stopera, uz odličnog Tonela glupo je kupovati i Salatu i Diakhatéa. Bolje je razvijati Barbarića. I dalje se traži špica, Dinamo je odustao od Marija Budimira.

– Želim ciklus prije stanke završiti s četiri pobjede – dodao je Halilhodžić i poželio još više gledatelja danas protiv Cibalije:

– Dirnuo me pljesak u Koprivnici i Maksimiru.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.