Blagdani

Tisuće vjernika sudjelovalo u misnim slavljima diljem BiH

Tisuće vjernika sudjelovalo u misnim slavljima diljem BiH
26.11.2012.
u 10:32
Mladići i djevojke budite čisti - čisti do braka, vjerni do groba
Pogledaj originalni članak

Jučer su župljani Čitluka na svečan način proslavili svetkovinu Krista Kralja, zaštitnika svoje župe. Za tu svetkovinu duhovno su se pripravili trodnevnicom.

Svečano u Čitluku

Na misi, koju je, uz koncelebriranje župnika fra Mire Šege, fra Darija Dodiga, fra Tomislava Pervana i fra Ivana Dugandžića, u župnoj crkvi Krista Kralja u Čitluku predslavio provincijal dr. fra Ivan Sesar, nazočilo je mnoštvo župljana i vjerničkog puka iz cijelog Brotnja. Govoreći o Kristu Kralju kao nepogrešivom i najuzoritijem vladaru, koji je došao u ljubavi služiti čovjeku i njegovoj sreći, dobrobiti, dr. fra Ivan Sesar je naglasio: “Isusovo kraljevstvo nije od ovoga svijeta, jer on nije ovozemaljski kralj. Ne stanuje u velikoj palači, ne posjeduje vojsku, nema ministarsku i zakonsku vladu. Njegovo kraljevstvo se ne nalazi na zemljopisnim kartama. Njegovo kraljevstvo je duhovno kraljevstvo: to je kraljevstvo pobjede Boga protiv zla i protiv grijeha...

Svečano u Ljubuškom

Iznimno svečano sv. Kata proslavljena je u Ljubuškom. Zato je postojao poseban razlog, velika obljetnica: slavlje i obilježavanje 100. godišnjice postojanja crkve sv. Kate u Ljubuškom. Biskup Ratko Perić je služio svečanu misu na blagdan sv. Kate. Sudjelovao je velik broj vjernika, bio je to, po lijepom vremenu, izvanredan duhovni i vjerski događaj koji je počeo procesijom kroz grad s kipom sv. Kate. Na čelu svečane povorke s pisanim natpisom, molitvom i zazivom, “Sveta Kate moli za nas”, bili su biskup Perić i humački župnik i gvardijani fra Ivan Boras i fra Velimir Mandić.

- Sveta Katarina je u svojoj mladenačkoj čistoći mučenički dala svoj život. Od vas mladića i djevojaka ne traži se da budete mučenici, ali od vas se traži da budete čisti. Čisti do braka, vjerni do groba - rekao jePerić.

Preko pet tisuća ljudi nazočilo je misi u crkvi sv. Katarine u Grudama. Misu je predvodio fra Mile Vlašić, a svetkovina je počela procesijom kroz središte Gruda. Nakon mise, proslava blagdana nastavljena je uz pjesmu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.