15 SPORNIH TOČAKA

Tihić i Dodik za što skoriju uspostavu vlasti

Foto: Dean Moconja
Tihić i Dodik za što skoriju uspostavu vlasti
07.12.2010.
u 08:17
SDA i SNSD otvorili 15 točaka o kojima će razgovarati njihovi stranački timovi, što je dogovoreno jučer
Pogledaj originalni članak

Uz zaključak da treba formirati timove stranaka koji će pokušati usuglasiti određena pitanja koja bi mogla biti predmetom budućeg međustranačkog dogovora o formiranju parlamentarne većine, jučer je u Banjoj Luci završena još jedna runda razgovora između čelnika Stranke demokratske akcije (SDA) i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Sulejmana Tihića i Milorada Dodika.

Rečeno je da sva pitanja između stranaka treba riješiti na razini BiH, kroz budući rad, ali i međustranački sporazum, uključuju i ona oko kojih se sada ne može postići dogovor. Izražena je nada da će do dogovora doći u nekom bližem vremenskom roku, što iziskuje i nove međustranačke pregovore. “Otvorili smo po 15 pitanja, a po mnogima imamo dosta dodirnih točaka o kojima možemo prije ili poslije postići dogovor”, rekao je Tihić dodavši da postoji spremnost i namjera s obje strane da se radi na njihovu rješavanju.

Predsjednik SNSD-a potvrdio je da imaju usuglašen pristup da pokušaju dati odgovore na otvorena pitanja, kako je bi to bila osnova za moguće formiranje vlasti na razini BiH, uključujući i pitanje predsjedatelja Vijeće ministara BiH koje, po njegovim više puta ponovljenim stajalištima, pripada HDZ-u BiH, što je i dio međustranačkog dogovora. Sulejman Tihić izrazio je svoju zabrinutost zbog sporosti u provedbi izbornih rezultata te je obećao da će učiniti sve da se taj postupak ubrza. “Postoje određeni problemi, državna vlast se neće moći formirati dok se ne završe procesi u FBiH, a u RS-u bi to mogli biti prije“, kazao je Tihić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.