gradiška

Talijan švercao 400 zamrznutih ptica iz Bosne

Talijan švercao 400 zamrznutih ptica iz Bosne
01.10.2013.
u 08:55
Spriječen 
u nakani da prokrijumčari ulovljene ptice - kažu iz GPBiH
Pogledaj originalni članak

Talijanski državljanin spriječen je u namjeri da preko Graničnog prijelaza Gradiška prokrijumčari iz BiH 400 ulovljenih ptica, koje je potom namjeravao prodati u Italiji.

- Pripadnici Postrojbe granične policije Gradiška su spriječili krijumčarenje 400 komada različitih vrsta zamrznutih ptica koje su se nalazile u prtljažniku putničkog motornog vozila Fiat, talijanskih registracijskih oznaka. Otkrivene ptice pokušao je prokrijumčariti P. A. (1946.), državljanin Italije. U razgovoru s našim službenicima P. A. je izjavio da su ptice ulovljene na teritoriju BiH te da ih je imao namjeru prenijeti u Italiju, navodi se iz Granične policije BiH.

Granična policija je o događaju obavijestila Tužiteljstvo BiH po čijem je nalogu predmet ustupljen Upravi za neizravno oporezivanje BiH. Protiv 67-godišnjeg Talijana u čijem su vozilu pronađene usmrćene zakonom zaštićene prugaste trepetljike, bit će podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela izbjegavanja carinskog nadzora

- Osumnjičenik je s još trojicom talijanskih državljana, u dobi od 62 do 70 godina, kao izlazni putnik doputovao na granični prijelaz. Kako je u vozilu uočena veća količina usmrćenih ptica, obavljena je pretraga automobila u kojem su pronađene zakonom zaštićene prugaste trepetljike, vrijedne oko 50.000 maraka. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora, 67-godišnji vozač osobnog automobila je uhićen i doveden u službene prostorije granične policije Gradiška na kriminalističku obradu.

Prethodno mu je inspektor zaštite prirode, u prekršajnom postupku, izrekao novčanu kaznu od dvije i pol tisuće maraka zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o zaštiti prirode, a djelatnici Carine izrekli su novčanu kaznu od oko 2 tisuće maraka zbog počinjenih prekršaja iz Carinskog zakona. Krijumčarene ptice su oduzete.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.